Zaměstnavatelé ve věku legální marihuany upouštějí od zásad nulové tolerance testování drog

Jak se marihuana stává legální ve více státech, mnoho zaměstnavatelů upouští od svých zásad nulové tolerance testování drog. Jedním z příkladů je AutoNation, největší prodejce automobilů v USA, který před třemi lety zastavil zaměstnance testování na drogy. Společnost není sama. Podle Quest Diagnostics, která provádí 10 milionů testů ročně, mají zaměstnavatelé ve státech s legálním užíváním marihuany vyšší míru pozitivních testů pracovníků než zaměstnavatelé v nelegálních státech.

V New Yorku mají zaměstnavatelé zakázáno provádět testy na drogy z marihuany. Tento zákaz se vztahuje na většinu pracovníků, i když se nevztahuje na určité kategorie pracovníků. Zaměstnavatelé však stále mohou penalizovat https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka/auto-blueberry-domina-feminizovane osoby se sníženou pracovní schopností, i když mají pozitivní test. Nová pravidla však vytvářejí vysoký práh pro prokázání postižení – například jen pach marihuany není dostatečným důkazem postižení.

Nedávná legalizace marihuany pro rekreační účely v Coloradu vedla mnoho zaměstnavatelů k tomu, aby opustili svou politiku nulové tolerance testování na drogy. Rozhodnutí bylo založeno na státní legalizaci hrnce v roce 2012. Zatímco některé společnosti se rozhodly tuto politiku úplně zrušit, mnoho z nich má stále federální smlouvy se státem a provozuje více míst. V takovém případě je důležité poznamenat, že společnosti s více pobočkami a vysokou úrovní pozic citlivých na bezpečnost budou i nadále dodržovat svou politiku nulové tolerance.

Nová politika federální vlády ohledně užívání drog vyžaduje, aby zaměstnavatelé testovali své zaměstnance na drogy a alkohol. V současné době je nezákonné zaměstnávat někoho, kdo má pozitivní test na marihuanu při řízení vozidla. Podle nových federálních pravidel musí zaměstnavatelé povolit maximální množství THC v krvi, moči nebo slinách člověka. To znamená, že politika nulové tolerance může být pro některé zaměstnavatele jedinou možností. Pokud ale nový zákon projde, usnadní namátkové testování zaměstnanců.

Ačkoli se tato politika stala běžnější, politika nulové tolerance má stále své stinné stránky. Podle současných federálních předpisů musí být zaměstnanci citliví na bezpečnost testováni. Podle státních pravidel by ale mimohodinové užívání konopí nemělo být důvodem k vyhození někoho z práce. Pokud by nová politika měla tento test odstranit, muselo by být nezákonné používat trávu na hodinách.

Je také běžné, že zaměstnavatelé provádějí náhodné testy na drogy. To, zda zaměstnanec užil marihuanu, může být překážkou. Několik studií zjistilo, že jedna třetina zaměstnavatelů to nepovažuje za porušení dohody. Navíc mnozí nechtějí inzerovat, že diskriminují člena své pracovní síly. Není neobvyklé, že zaměstnanci mají pozitivní test na konopí a tato politika není ve státě nezákonná, což umožňuje různé pracovní situace.

Ve věku legální marihuany někteří zaměstnavatelé opustili své zásady nulové tolerance. Rozhodnutí Amazonu bude retroaktivní, což znamená, že zaměstnanci, kteří byli pozitivně testováni na drogu, budou moci znovu nastoupit do zaměstnání. Zákonodárci ve Washingtonu a Coloradu navíc do svých zpráv o výdělcích přidávají jazyk, který umožňuje zaměstnavatelům propouštět pracovníky na základě jejich užívání drog. Mezitím Úřad pro personální management vydal federálním agenturám zprávu, že tato politika je stále vhodná.

Ve věku legální marihuany nemají zaměstnavatelé důvod nadále vyžadovat testování na drogy na marihuanu. Není to nezákonné a nebude to mít dopad na vaše podnikání. Ve skutečnosti mnoho zaměstnavatelů již upustilo od zásad nulové tolerance testů na drogy. Ale co postoj federální vlády? Jak to ovlivní jejich politiku? Bez ohledu na politiku zaměstnavatele by neměli být penalizováni za pozitivní test.

V době legální marihuany zaměstnavatelé upustili od testů na drogy s nulovou tolerancí. Tyto politiky však stále platí, protože jsou nezbytné pro ochranu veřejného zdraví. Navzdory těmto zásadám konopí cbd je důležité poznamenat, že mnoho zaměstnavatelů má stále testy na drogy s nulovou tolerancí. Kromě toho není nezákonné kouřit nebo konzumovat malé množství marihuany pro lékařské účely.