Uvnitř italského tlaku na dekriminalizaci rekreačního konopí

Tlak na dekriminalizaci rekreačního konopí v Itálii mohl přijít v reakci na nedávné rozhodnutí země legalizovat léčebnou marihuanu. Italská politická scéna je však složitější. Má před sebou ještě kus práce. Tento článek poskytne přehled tlaku a potenciálních výsledků takového kroku. Tento článek nemá být politickým programem, ale jednoduchou analýzou situace.

Itálie legalizovala léčebné konopí od roku 2006. Za osobní užití až 15 gramů konopí však stále hrozí pokuta. Osoba s lékařským předpisem marihuany může legálně vlastnit až 15 g konopí. Držení https://www.ministryofcannabis.com/cs/feminizovana-konopna-seminka/carnival-feminizovane většího množství je však nezákonné a může vést k trestu odnětí svobody až na 15 let. Stejně tak lidé s předpisem na konopí mohou být stále pokutováni a může jim být odebrána licence.

Místní podniky v Itálii také začaly začleňovat konopí do svých jídelníčků. Místní gelato shop Canapa Ligure je skvělým příkladem. Navázala partnerství s místními majiteli restaurací, aby nabídla vlastní chutě pro menšiny. Jeho spolupráce konopí cbd s místními pizzaiolos se také prosadila na místní potravinářskou scénu. Místní pizzaiolo nedávno vyrobil pizzový základ z konopné mouky! Zatímco legalizace rekreačního konopí je stále daleko, italská společnost je stále otevřenější.

Legalizace marihuany je jedním z nejambicióznějších snah o legalizaci v zemi. Legalizace pro dospělé má určité výhody. A co je nejdůležitější, má potenciál odstranit mnoho zločinců a omezit nelegální trh s drogou. Jeho legalizace by navíc pomohla snížit příjmy organizovaného zločinu a převést výnosy do státního rozpočtu. A také by to učinilo zemi bezpečnější, bezpečnější a prosperující.