Studie říká, že většina Američanů tvrdí, že užívání marihuany by mělo být legální

Nový průzkum ukázal, že většina mladých Američanů upřednostňuje legalizaci marihuany pro lékařské účely. Mezi mladými Američany je 88 procent pro legalizaci, zatímco jen 14 procent https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka je proti. Pouze jeden z deseti z této skupiny uvádí, že v posledním měsíci užil marihuanu. Každý čtvrtý říká, že neví, jak se k tomu má cítit. Zbylé tři čtvrtiny nejsou rozhodnuty.

Nedávný průzkum společnosti Pew Research Center zjistil, že většina Američanů (84 %) podporuje legalizaci marihuany. Studie zahrnovala registrované voliče všech věkových kategorií a pohlaví a zjistila, že podpora legalizace neustále roste. Více než polovina demokratů podporuje legalizaci, zatímco 48 procent republikánů říká, že je proti. Výsledky ukázaly, že podpora legalizace vzrostla také mezi Američany bez ohledu na rasu a vzdělání. Stále se však najdou tací, kteří tvrdí, že marihuana by měla zůstat ilegální.

Nová administrativa pravděpodobně ukončí federální zákaz marihuany, což je krok, který je proti mnoha státům. Naštěstí mají demokraté moc tuto politiku změnit a jsou připraveni to brzy udělat. Nové vedení Sněmovny a Senátu představí své vlastní návrhy zákonů na legalizaci marihuany a návrh zákona pod vedením republikánů, jehož cílem je ukončit federální zákaz konopí a jeho zdanění. Navzdory rostoucí podpoře legálního banku v USA však politické klima zůstává pro zastánce reforem náročné.

Pokud jde o politické strany, republikáni a demokraté jsou rozděleni, přičemž 48 procent je pro legalizaci marihuany pro lékařské účely a 24 procent pro její rekreační využití. Naproti tomu značný počet demokratů podporuje legalizaci pro jakékoli použití a méně než jedna třetina konzervativních republikánů podporuje legalizaci marihuany pouze pro lékařské účely. Tento průzkum také odhaluje rasové a etnické rozdíly. Většina dospělých černochů podporuje legalizaci, zatímco malé procento bílých Američanů a osm procent demokratů je proti legalizaci marihuany pro rekreační účely.

Zatímco republikáni a starší Američané jsou v otázce legalizace marihuany rozděleni, mladší Američané jsou pravděpodobnější pro toto rozhodnutí. Většina demokratů ve věku 18 až 29 let navíc podporuje legalizaci marihuany pro lékařské i rekreační použití. Legalizaci podpořilo pouze 11 procent seniorů. V nedávném průzkumu Gallup zjistil, že většina voličů dává přednost legalizaci marihuany ze zdravotních důvodů a pro rekreační účely.

Průzkum také ukázal, že demokraté věří, že legalizace marihuany by měla být hlavní prioritou vlády. Většina demokratů se však domnívá, že legalizace marihuany by měla být hlavní prioritou Kongresu. V průzkumu Morning Consult a Politico byli registrovaní voliči dotázáni na 13 témat. marihuany a sport Čtyři z deseti uvedli, že legalizace marihuany by měla být hlavní prioritou Kongresu. Pokud legalizace marihuany není pro Demokratickou stranu hlavní prioritou, tento průzkum pravděpodobně ukáže, že demokraté věří, že legalizace marihuany by měla být nejvyšší prioritou.