Nový Kongresový zákon o marihuaně má ve skutečnosti číslo 420 H.R

Není žádným tajemstvím, že kongresman Earl Blumenauer byl velkým zastáncem konopné reformy a jeho poslední návrh zákona s názvem „Regulace Marihuana Like Alcohol Act“ není výjimkou. Tento zákon by odstranil marihuanu z federálního zákona o kontrolovaných látkách, což by umožnilo právně regulovaný průmysl konopí, který by byl regulován Úřadem pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny. Je před námi ještě dlouhá cesta, ale Blumenauerovo úsilí o reformu federálních zákonů o konopí stojí za čekání.

Navzdory mnoha nedostatkům zákona jde o významný krok vpřed pro marihuanový průmysl. Bude signalizovat destigmatizaci konopí na federální úrovni, podpoří veřejnou bezpečnost, odrazí od nezákonné účasti na nezákonném trhu s konopím a pomůže odvětví dodržovat daňové zákony. Návrh zákona také pomůže podnikům v konopném průmyslu.

Blumenauer, který založil Congressional Cannabis Caucus, bude sloužit jako spolupředseda Congressional Cannabis Caucus. Zastupitelé Don Young a Barbara Lee se připojí k Blumenauerovi, aby společně předsedali skupině. Očekává se, že návrh zákona projde hlasováním ve výboru a postoupí na půdu Senátu. NCIA bude pečlivě sledovat legislativu a podporovat reformy v Kongresu.

Zákon mimo jiné výhody zákona MORE odstraňuje trestní postih za činnost související s konopím. Zákon MORE také odstraňuje zákaz trestných činů souvisejících s konopím a poskytuje ekonomickou spravedlnost pro oběti války proti drogám. Zvýšila by také daň na produkty na bázi konopí z 5 % na 8 % a zvýšila by ji každý rok o 1 % po dobu pěti let. Kromě toho by zákon MORE umožnil malým podnikům získat úvěry prostřednictvím Small Business Administration. Zajistilo by také, že přistěhovalcům a uprchlíkům hledajícím právní status nebude odepřena ochrana imigračních zákonů nebo federálních programů.

Ačkoli má nový kongresový zákon o marihuaně, který se chystám představit, dlouhý název, stále má číslo 420. Nová legislativa sleduje trend států legalizujících marihuanu ve svých jurisdikcích. Státy schválily zákony umožňující rekreační a lékařské využití. Nejnovějším příkladem je New Hampshire. Návrh zákona schválený zákonodárcem v březnu 2021.

Na rozdíl od mnoha států by New Congressional Marihuana Bill I’m Actually Numbered H.R. 420 mohl poskytnout legální konopí pro Američany v roce 2022. Jeho zastánci by s největší pravděpodobností pokračovali konopie a konopie indyjskie v debatách o legislativě a její revizi v následujících měsících. Ačkoli legalizace v některých státech ještě nedosáhla hlavního proudu, tlak na zákonodárce, aby ukončili federální prohibici, poroste.

I když všichni podporujeme legalizaci marihuany, projednávaná legislativa zdaleka není ideální. S užíváním konopí je spojeno mnoho rizik. Jak obsah THC v marihuaně stále stoupá, je známo, že vede k paranoidnímu myšlení, psychóze a agresivnímu chování. Užívání marihuany je spojeno se zvýšenou agresivitou, paranoiou a změnami osobnosti a nikdo by ji neměl zneužívat.

Projednávaná legislativa by změnila zákony týkající se federální regulace obchodů s marihuanou. Legislativa by zabránila federálním regulátorům penalizovat banky za poskytování konopných podniků. Díky zákonu o bezpečném a spravedlivém vymáhání bankovnictví by podniky související s konopím mohly přistupovat k finančním službám, jako jsou běžné účty a přijímat kreditní karty. Nový Kongresový zákon o marihuaně má ve skutečnosti číslo 420 H.R

Legislativa Senátu sice neuzákonila legalizaci konopí, ale z velké části uspěla v přijetí zákonů, které mění způsob regulace konopí. Ve skutečnosti v Utahu zákonodárci v listopadu 2021 schválili komplexní reformní legislativu týkající se konopí. Mezi jeho ustanoveními je státní https://www.ministryofcannabis.com/cs/pestovani-konopi reformní zákon, který poskytuje retroaktivní vymazání určitých drogových trestných činů, dekriminalizuje konopí a omezuje federální reformní programy sociální spravedlnosti. Kromě toho zákon také svěřuje státům pravomoc regulovat užívání, distribuci a prodej konopí.