Účinky marihuany na mozek a tělo a léčba závislostí

Výzkum ukázal, že lidé, kteří pravidelně konzumují marihuanu, mají narušené kognitivní schopnosti. Dlouhodobí uživatelé mají potíže s pamětí a multitaskingem. Jejich reakční doba je pomalá a je pravděpodobnější, že budou dezorientovaní nebo se nesoustředí. V nedávné studii Montrealská univerzita prozkoumala mozky 300 studentů a zjistila, že kuřáci marihuany byli častěji nejistí a depresivní než nekuřáci. Vědci také zjistili, že mozky těchto dospívajících byly s větší pravděpodobností ovlivněny zneužíváním drog. Děti kuřáků byly náchylnější k depresím, byly méně společensky přijatelné a méně schopné se učit.

Mozky kuřáků vykazovaly ve srovnání s nekuřáky změny v hustotě a struktuře šedé hmoty. Tyto změny byly výraznější u těch, kteří byli těžkými uživateli marihuany. Nucleus accumbens, část mozku zapojená do zpracování potěšení a odměny, byla výrazně menší u kuřáků s časným začátkem kouření než u těch, kteří začali kouřit ve věku 16 let. Kromě toho účastníci, kteří kouřili nejčastěji, vykazovali významnější rozdíly.

Studie užívání marihuany ukázaly, že narušuje krátkodobé kognitivní funkce, včetně učení, paměti a chování. Může dokonce zhoršit příznaky duševních poruch, jako je úzkost a deprese. Vědci nevědí proč, ale zdá se, že uživatelé marihuany mají konopie a konopie indyjskie vyšší riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění. Uvádějí, že silné užívání marihuany během dospívání a rané dospělosti je spojeno se špatnými školními výsledky a zvýšenou mírou nezaměstnanosti a závislosti na sociálním zabezpečení.

Stejná centra potěšení v mozku jsou ovlivněna marihuanou. Látka také navozuje vysokou stimulací mozkových buněk k uvolňování dopaminu. Zatímco konzumace marihuany nezpůsobuje okamžité zvýšení, účinek marihuany může trvat až tři hodiny. Účinky marihuany se navíc mohou u každého člověka lišit a závisí na síle drogy, frekvenci užívání a délce doby od posledního požití.

Účinky marihuany na mozek jsou hluboké. Může ovlivnit způsob, jakým člověk přemýšlí, a může ovlivnit způsob, jakým se vztahuje k ostatním. Může například zvýšit pravděpodobnost onemocnění srdce, což může být nebezpečné. Další studie zjistila, že droga zvyšuje riziko mrtvice a snížení srdeční frekvence u těžkých uživatelů marihuany. Ale to byl jen jeden z fyzických účinků drogy.

Výzkum ukázal, že dlouhodobé účinky marihuany na mozek a tělo jsou hluboké. Dopamin je zodpovědný za požitek, který člověk pociťuje při kouření marihuany. Ovlivňuje to, jak mozek myslí a chová se. V důsledku toho mohou těžcí uživatelé marihuany pravděpodobně duševně onemocnět a vyvinout si závislost. Tyto výsledky mají důsledky pro lidi, kteří trpí depresí a psychózou. Je tedy životně důležité, aby ti, kteří trpí závislostí, co nejdříve vyhledali pomoc.

Kromě toho, že je marihuana škodlivá, byly zjištěny i její pozitivní účinky na organismus. Je to přírodní stimulant a má mnoho pozitivních účinků na mozek. Droga je vysoce návyková. Mozek je klíčem k uzdravení. Čím více pacient látku užívá, tím více bude schopen ovládat své nutkání ji užít. Pokud má tělo chemickou nerovnováhu, může to mít také negativní vliv na své tělo.

I když je marihuana legální látkou, stále je nezákonné ji kouřit. Přestože může být marihuana omamnou drogou, má velmi málo dlouhodobých účinků na mozek. Chemikálie uvolňované marihuanou mohou změnit způsob, jakým mozek funguje, a mohou dokonce ovlivnit vaši náladu. Pokud máte některý z těchto rysů, měli byste se poradit s lékařem, který vám pomůže učinit správné rozhodnutí pro vaši závislost.

Zatímco marihuana může mít pozitivní účinky na tělo, má negativní dopad na mozek. Nedávná studie publikovaná v Journal of Medicine zjistila silnou korelaci mezi užíváním marihuany a verbální pamětí. https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka/auto-northern-lights-feminizovane Navzdory tomu je stále zapotřebí mnoho studií, aby se zjistilo, zda je účinek na mozek přechodný. Bylo pozorováno, že neurotransientní efekt vyvolaný marihuanou může poškodit nervové dráhy v mozku.