Senátor volá Big Pharma za odpor proti legální marihuaně

Demokratický americký senátor vyzval farmaceutické společnosti, aby se postavily proti legální marihuaně. Gillibrand učinil prohlášení v „Good Day New York“ v reakci na otázku o vstupním drogovém účinku marihuany. Její poznámky byly https://www.ministryofcannabis.com/cs/feminizovana-konopna-seminka/cannabis-light-feminizovane jasným vzkazem, že marihuana by měla být legalizována. Poznamenala, že farmaceutičtí giganti bedlivě sledují legalizaci marihuany. Ale také poznamenala, že debata o legalizaci marihuany má potenciál být přínosem pro veřejnost.

Na podporu legální marihuany obsahuje návrh zákona demokratického senátora ustanovení, která by odstranila nenásilná odsouzení za marihuanu, umožnila federální a státní kontroly odsouzení a zpřístupnila půjčky Small Business Administration podnikům s konopím. Odhaduje se, že návrh zákona ušetří federální vládě během příštího desetiletí stovky milionů dolarů. Jeho cílem je také ukončit škody způsobené barevným komunitám válkou proti drogám. Senátor také řekl, že podpoří vstup osob s nízkými příjmy a menšin do legálního marihuanového průmyslu.

Zákonodárci a zastánci konopí se obávají o republikánské vedení v Senátu. Strana možná v lednu neovládne oba domy, což by podnikům s marihuanou ztížilo přístup k finančním službám. Je však velká možnost, že Demokratická strana převezme vedení a schválí návrh zákona na legalizaci marihuany ve Spojených státech. Otázka je, bude to stačit? Odpověď samozřejmě závisí na voličích.

Návrh zákona by také chránil finanční instituce, které obchodují se státem licencovanými podniky s marihuanou. Banky, které se nepodílejí na legálních obchodech s marihuanou, riskují, že budou stíhány federálními úřady. Návrh zákona má podporu Americké asociace bankéřů. Sněmovnou prošel již pětkrát v různých podobách a Schumer v současné době žádá senátory z druhé strany uličky. Bylo by lepší, kdyby návrh zákona prošel s podporou obou stran, než aby jej schválila jen jedna strana.

Pro-pot skupiny a lobbisté drogového průmyslu jsou ve stínu. Jejich úsilí je motivováno penězi. Tyto skupiny dostávají federální granty na podporu vymáhání práva. Odškodňují pak výzkumníky, kteří jsou proti legální marihuaně. Insys je toho příkladem. Jeho cílem je chránit jejich podíl na trhu. Farmaceutické společnosti chtějí své zákazníky udržet na lécích proti bolesti, i když je konopí levnější. Navíc je to vězeňsko-průmyslový komplex, který chce, aby více věznic drželo ve vězení více zločinců.

Zatímco debata o lékařské marihuaně nadále dominuje titulkům, neexistuje žádný důkaz, že legalizace přinese veřejnosti zdravotní výhody. Poškodí to však velké korporace, protože komerční marihuana bude lukrativní byznys, který cílí na děti a teenagery. Senátor volá Big Pharma za odpor proti legální marihuaně

V mnoha státech probíhají kampaně na podporu legalizace. To platí zejména v roce prezidentských voleb, kdy se politika ohledně marihuany může dostat do popředí problémů ve všeobecných volbách. Ale mezitím bychom měli být trpěliví. Kampaně za legalizaci marihuany jsou dobrým začátkem. Existuje několik dalších problémů, na kterých musíme zapracovat, aby se to stalo realitou. Pro záznam, v závodě o legalizaci marihuany jsou dva hlavní političtí hráči: prezident Trump a guvernérka Christie. Prezident si to nemůže dovolit ignorovat.

Vzhledem k tomu, že napříč celou zemí zuří opiátová krize, je marihuana pro stát New Jersey důležitým problémem. Drogový průmysl ničí komunity, zatímco omezení léků proti bolesti bude obecně prospěšné pro veřejnost. konopí druhy Méně léků proti bolesti by navíc znamenalo méně peněz pro farmaceutické společnosti. Naštěstí lékařský výzkum ukázal, že konopí je účinným řešením chronické bolesti. Otázkou však zůstává: kolik peněz vláda utratí?

Sněmovní návrh zákona 1 (který zavedl referendum o celostátní legalizaci lékařské marihuany) prošel ve čtvrtek finančním výborem Senátu, a to navzdory malé menšině republikánů. Opatření prošlo výborem poměrem hlasů sedm ku čtyřem. I když je velmi nepravděpodobné, že bude schválen Senátem, jeho schválení je vítaným krokem. Pokud projde, umožní to zahájit legální obchody s marihuanou po celé zemi.

Zatímco legalizaci rekreační marihuany většina Američanů vítá, někteří se obávají dopadu na zdravotní systém. Farmaceutický průmysl je silně zapojen do vymáhání marihuany, která poškozuje mladistvé i dospělé. Legalizace marihuany zvýší užívání drog mezi mladistvými a zvýší počet dopravních nehod a úmrtí. Legalizace také povede k většímu počtu návštěv na pohotovosti souvisejících s lékařskou marihuanou. A závislost na drogách zvýší počet duševních problémů mezi mladými lidmi.