Nejúčinnější studie o konopí všech dob

Jedna z nejvlivnějších studií konopí byla provedena v roce 1975 Medical College of Virginia. Ve studii lékaři a chemici implantovali nádory myším a po dobu deseti dnů je léčili THC nebo delta-8. Očekávali, že rakovinné nádory porostou mnohem rychleji. Místo toho byly rakovinné buňky zpomaleny a myši byly schopny přežít s menším množstvím rakoviny. Vědci také provedli druhou studii, tentokrát s použitím CBN a delta-8. Výsledky ukázaly, že THC zpomaluje růst nádorů.

Navzdory zákazu užívání marihuany výzkumníci pokračovali ve výzkumu této rostliny. Jak více pěstitelů otevřelo své zahrady pro studijní účely, stále více výzkumníků dává drogu k dispozici pro výzkum. Je těžké získat granty na výzkum, protože rostlina konopí je v mnoha státech stále nelegální. Tyto granty jsou však dostupné pro několik projektů. Zatímco marihuana je široce používána v USA, výzkum drog, jako je MDMA, je pokročilejší.

Vláda zakázala veškerý výzkum konopí a mnoho výzkumníků se uchýlilo k dovozu rostliny ze zemí mimo USA, což je nejen kontraintuitivní, ale také zdlouhavý a nákladný proces. Kvůli zákazu dovozu nemohou https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka/auto-blueberry-domina-feminizovane výzkumníci legálně používat konopí ve svém výzkumu. To také není udržitelné. Navíc marihuanu ze zařízení NIDA lze používat pouze v akademických studiích, nikoli pro vývoj léků na předpis.

Dopad této studie byl dalekosáhlý. Ukázalo se, že konzumace marihuany může snížit velikost rakovinných nádorů a přitom ponechat okolní tkáně nedotčené. Tato studie byla financována NIDA a byla potlačena federální vládou. Ale nestačilo to. Studie ve Španělsku byla první, marihuana česko která replikovala model původní studie z roku 1974. Španělský výzkumník Manuel Guzman byl profesorem biochemie na univerzitě v Madridu a replikoval model. Dospěl k závěru, že studie odhalila, že kanabinoidy redukovaly nádory, zatímco okolní tkáně zůstaly nedotčené.

Studie byla publikována v Journal of Medical Cannabis Research and Therapy (JAMA) v roce 1974. Výsledky byly publikovány v časopise Science of Drug Delivery, který je nejlepším zdrojem důkazů pro tento výzkum. Kromě toho NIDA také schválila použití marihuany pro léčebné účely ve Spojených státech. Publikace této studie je významným příspěvkem do oblasti medicíny. Jeho cílem je podpořit užívání lékařské marihuany a snížit stigma vůči ní.

První studie ve Spojených státech byla publikována v roce 1971. Studie zjistila, že existuje souvislost mezi užíváním konopí a sníženým rizikem úmrtí na opiáty. Dále výzkum také prokázal, že užívání marihuany v legalizovaných státech zpomalilo nárůst předepisování opioidů. Zjištění těchto studií podnítila FDA k vytvoření Agentury pro vymáhání drog. Od té doby to vedlo k implementaci protidrogových zákonů, které platí dodnes.

Studie byla úspěšná pro obě strany. Studie byla široce přijata a nyní byla znovu opakována. Pozitiva převažují nad negativy, mezi které patří zvýšená rizika vzniku závislostí a dalších duševních poruch. Čím více výzkumů se provádí, tím jsou výsledky důvěryhodnější. Čím více se konopí zkoumá, tím má větší dopad. Existuje mnoho dalších lékařských využití marihuany a čím více bude studie, tím více bude na trhu.

V roce 2017 Russo představil příspěvek nazvaný „Taming THC“ na konferenci na počest Mechoulama. Práce uvádí více než 400 studií o účincích marihuany a příslušných terpenů. Studie také citovala D.I.Y. práce Russo a dalších výzkumníků ve Spojených státech. Článek „Taming THC“ byl publikován v British Journal of Pharmacology.