Nové studie ukazují, že marihuana zlepšuje a zvyšuje sex

Navzdory rozšířenému používání konopí nový výzkum ukazuje, že má málo vedlejších účinků a mohlo by zlepšit orgasmus u mužů i žen. Vědci došli k závěru, že marihuana může u žen snadněji dosáhnout orgasmu. Ale výsledky mají mnoho omezení. První studie od Eisenberga a kolegů použila malý vzorek účastníků a možné zkreslení vlastního výběru. Za druhé, tato studie nekontrolovala žádné další proměnné, včetně pohlaví.

Zjištění vycházejí z průzkumu provedeného u více než 3 000 mužů a žen v jednom centru. Absolvovali ji účastníci, kterým bylo 18 let, a na ni navázali lékaři. Výsledky průzkumu byly oznámeny za konopi několik týdnů. Více než 70 procent subjektů byli muži. Výsledky ve skutečnosti ukázaly, že konzumace konopí účastníků studie zlepšila jejich orgasmy, což bylo pro mnohé velkým překvapením.

Studie provedená Dr. Lynnem a kolegy z University of Southern California nebyla první, která objevila, že konopí zlepšuje sex. Byla však první, kdo zkoumal souvislost mezi konopím a sexem u žen. Zjištění byla podpořena nedávným průzkumem, který zahrnoval více než 700 účastníků. Šlo o rozsáhlou studii a vzhledem k počtu pacientů, kterých se to týkalo, byly výsledky nespolehlivé.

Výsledky těchto studií jsou smíšené. Existují dva hlavní způsoby, jak může konopí zlepšit sex. Jedna metoda zahrnuje použití byliny pro sex, zatímco jiná ji používá k vyvolání orgasmu. Užívání marihuany v sexu zlepšuje náladu, spánek a celkovou pohodu. Účinky však nejsou konzistentní u všech jednotlivců. Není možné s jistotou vědět, zda konopí může podpořit sex.

K provedení tohoto výzkumu použili vědci malý vzorek lidí. Nebyla to vědecká studie, ale prokázala účinky konopí. Výsledky byly podobné mezi muži a ženami a obě studie byly nezávislé. První studie zahrnovala malý vzorek účastníků a byla provedena s mužem. Druhá studie zahrnovala velkou skupinu mladých mužů a žen.

Studie nekontrolovala další faktory. Mezi jeho hlavní nedostatky patří jednocentrové studium. Velikost vzorku není dostatečně velká na provedení rigorózní studie. Navíc výzkumníci měli pouze jednostředové subjekty. Výsledky studie nebyly zobecnitelné a mohly být ovlivněny jinými faktory. Výzkumníci nekontrolovali frekvenci používání hrnce mezi účastníky.

Vědci zjistili, že konopí zvyšuje sexuální uspokojení u mužů. Studie je důležitá, protože může poskytnout vodítka k léčbě ženské sexuální dysfunkce. Droga může také zvýšit orgasmus u žen a zvýšit sexuální touhu u mužů. Studie neovlivnila sexuální výkonnost. Jeho rekreační využití může být přínosem pro pacienty s jinými poruchami. Účinky marihuany se neomezují pouze na posílení orgasmu.

V jednocentrické studii odpovědělo 251 vysokoškolských účastníků na dotazníky o jejich zkušenostech s marihuanou před a po sexu. Z 216 respondentů 112 uvedlo, že marihuana změnila jejich sexuální prožitky. Z nich 51 uvedlo, že jim to zlepšilo https://www.ministryofcannabis.com/cs/feminizovana-konopna-seminka/cannabis-light-feminizovane sexuální život. Naproti tomu 10 účastníků uvedlo, že jejich sexuální život byl po užití marihuany horší. Ti, kteří hlásili zvýšenou touhu a intenzivnější orgasmy u svých partnerů, měli větší pravděpodobnost, že budou moci dobře spát.

Výsledky studie byly smíšené. Přestože marihuana není pro ženy škodlivá, zvyšuje riziko sexuálních problémů. Také zvýšila porodnost a lékařské zákony o marihuaně podpořily její užívání. Ale to neznamená, že marihuana způsobuje sexuální dysfunkci. Jako u každé drogy, chování trumfuje biologii. Tato studie ukázala, že ženy, které kouřily marihuanu, měly nižší riziko komplikací souvisejících se sexem.