Sněmovna hlasů pro rozšíření lékařského výzkumu marihuany

Sněmovna v poměru 343:75 hlasovala pro rozšíření lékařského výzkumu marihuany. Tato legislativa by odstranila zákazy výzkumu zahrnujícího marihuanu a nařídila ministerstvu spravedlnosti a zdravotnictví a sociálních službách https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka/autopilot-xxl-feminizovane vytvořit licenční orgán. Tato licence by výzkumníkům umožnila používat produkty marihuany ve schválených studiích. Ale účet není dokonalý. Některé části jsou považovány za příliš vágní a jiné by měly být upraveny.

Kromě legalizace by návrh zákona usnadnil proces podávání žádostí vědcům, kteří chtějí konopí studovat. Federální úřady nyní budou muset žádosti posuzovat rychleji a vědci mohou studovat marihuanové produkty ze státem legálních výdejen. Americká rada pro konopí tleská hlasování sněmovny o tomto návrhu zákona. Návrh zákona se také snaží zlepšit přístup k výzkumu marihuany odstraněním překážek financování a přístupu. Americká rada pro konopí oceňuje krok Sněmovny reprezentantů k rozšíření výzkumu lékařské marihuany.

Senát je však rozdělen v poměru 50 na 50. S legislativním filibusterem na místě by návrh zákona vyžadoval 60 hlasů, aby byl schválen. Senát už podobný návrh schválil v roce 2014, ale nejednal o marihuana pěstování něm. I v Senátu jsou však patrné známky rostoucích sympatií k liberalizaci. Senát minulý týden schválil návrh zákona, který by rozšířil výzkum marihuany, ale stále mu chybí hlasy pro schválení.

Návrh zákona by usnadnil proces výzkumu konopí tím, že by zajistil dostatečné zásobování rostliny a stanovil lhůty pro federální agentury pro přezkoumání žádostí. Tento proces byl dlouhý a zdlouhavý a vědci si stěžovali na špatnou kvalitu konopí poskytované Univerzitou v Mississippi, jediným federálně schváleným pěstitelem do loňského roku. Kromě toho jen několik společností bylo schváleno DEA k provádění výzkumu pomocí konopí.

Zatímco Senát schválil samostatný právní předpis o lékařském výzkumu marihuany, sněmovna hlasovala pro schválení zákona o lékařském výzkumu marihuany, který by umožnil kvalifikovaným výzkumníkům studovat květinu a její produkty. Schválením této legislativy je Sněmovna o krok blíže k uzákonění legalizace a posílení průmyslových trhů. Doufejme tedy, že Senát v blízké době schválí podobný návrh zákona. Senát minulý měsíc schválil samostatnou legislativu týkající se výzkumu marihuany, ale zákonodárci budou muset před podpisem zákona vyřešit své rozdíly. Sněmovna prošla HR 5657 poměrem hlasů 343:75, přičemž jediní dva demokraté hlasovali proti.

Kromě legalizace marihuany schválila sněmovna několik zákonů zaměřených na podporu užívání marihuany ve Spojených státech. Dvakrát také schválila zákon o lékařském výzkumu marihuany a šestkrát zákon o bezpečném bankovnictví. Legislativa také odstraňuje federální zákazy konopí z federálního registru a umožňuje kvalifikovaným vědcům provádět lékařský výzkum marihuany. Návrh zákona podpořilo i hlasování obou stran. Návrh zákona také usnadní vědcům výzkum marihuany ve státech, kde je tato rostlina legální.

Úzce přizpůsobený zákon o lékařské marihuaně by mohl projít Senátem a získat legalizaci v každém státě. Sněmovna v pátek odhlasovala rozšíření lékařského výzkumu marihuany. Bez užší působnosti ale možná neprojde Senátem. Senátní návrh zákona je však mnohem silnější. Jeho průchod je známkou pokroku na cestě k legalizaci. Umožní to více výzkumu o výhodách rostliny pro léčbu vážných onemocnění a zlepšení života.

Návrh zákona také vyžaduje, aby žadatelé zavedli účinné postupy pro provádění lékařského výzkumu marihuany. To zahrnuje zabezpečení výzkumných zařízení správnými bezpečnostními opatřeními. Zákon také vyžaduje, aby se odborníci zaregistrovali u příslušné regulační agentury, aby mohli provádět výzkum. I přes mnohá rizika by tato legislativa mohla mít v budoucnu pozitivní dopad na rozvoj marihuanové medicíny. Tak co je za problém? Běžný je, že federální zákon by měl chránit spotřebitele a ne ztěžovat provádění vlastního výzkumu.