Argentina povolí pěstování léčivé marihuany doma

Nedávné rozhodnutí argentinské vlády povolit domácí pěstování léčivé marihuany vyvolává některé zajímavé otázky. Pro začátek, jak by regulace léčiva ovlivnila kvalitu produktu? Jak by tato změna prospěla ekonomice země? A jak by regulace marihuany ovlivnila pandemii COVID-19 v zemi? Odpověď na tyto otázky bude pravděpodobně odhalena, až země konečně povolí pěstování léčivé marihuany v domácnostech.

Vláda zavedla národní konopný program s názvem REPROCANN na podporu užívání lékařské marihuany. Nový zákon umožňuje pacientům a výzkumníkům pěstovat konopí ve vlastních domovech. Jakmile vláda produkty schválí, lze je prodávat v autorizovaných marihuany a potencja lékárnách. To jim umožní rozšířit podmínky, které jsou způsobilé pro užívání konopí, a upřednostnit vědecký výzkum konopí. To je vítaná zpráva pro ty, kteří trpí epilepsií nebo jinými vážnými zdravotními stavy, které vyžadují konopí.

Nový zákon bude vyžadovat, aby podniky získaly licenci k pěstování lékařské marihuany. Vláda plně reinvestuje daňové poplatky a licenční poplatky. Poplatek za povolení k pěstování bude záviset na velikosti podniku. Ministerstvo zdravotnictví vydá povolení pro výzkumné účely v závislosti na charakteru studia. Oprávnění k podnikání i povolení k pěstování budou platné šest let a lze je v případě potřeby obnovit. Vláda nakonec vydá jednu licenci na každého občana.

I přes legalizaci konopí doma v Argentině je stále nelegální jeho komerční pěstování. Ale rostoucí poptávka po droze v domácnostech bude tuto legalizaci marihuany pravděpodobnější. https://www.ministryofcannabis.com/cs/feminizovana-konopna-seminka/mandarin-haze-feminizovane Kromě toho vysoce městská populace země a dostupnost doručovacích služeb by měly pomoci k rozkvětu konopného průmyslu v Argentině. Země má před sebou dlouhou cestu k legalizaci.