U černochů v NYC je 8krát větší pravděpodobnost, že budou zatčeni kvůli marihuaně, než u bílých

Podle nedávné zprávy New York Times je u černochů osmkrát vyšší pravděpodobnost, že budou zatčeni za marihuanu, než u bělochů. Rozdíl v míře zatčení byl uváděn jako faktor přispívající ke smrti George Floyda a Alexandrie Foy, obou černochů. Oba byli zastaveni policií kvůli pachu marihuany a bylo zjištěno, že drogu přechovává. V důsledku toho byli obviněni z toho, že jsou nezletilými kuřáky, a bylo jim předvoláno.

NYT uvádí, že zatýkání marihuany se neúměrně zaměřují na černochy. Ve skutečnosti došlo v prvním roce legalizace k téměř 3 000 zatčením za trestné činy související s marihuanou. V důsledku toho byl počet černochů zatčených https://www.ministryofcannabis.com/cs/feminizovana-konopna-seminka/white-widow-feminizovane kvůli marihuaně výrazně vyšší než počet bílých. Nejčastějšími důvody zatčení bylo držení nad zákonný limit nebo nelegální prodej. Navzdory legalizaci konopí se policie v New Yorku nadále zaměřovala na černochy.

Navzdory nedávné změně zákona však tento trend pokračuje. Počet zatčených kvůli marihuaně za první tři měsíce roku 2018 stoupl závratně osmkrát. Většina těchto incidentů se týká černochů nebo hispánských jedinců, ale nejde o rasově diskriminační statistiku. Studie také poznamenává, že zatýkání marihuany je z velké části produktem úpadku měst a nesouvisí s kriminalitou.

Mezi největšími rasovými rozdíly je míra zatčení za marihuanu nejvyšší v okresech v New Yorku, včetně Brooklynu a Manhattanu. Výsledkem je, že černí Newyorčané mají osmkrát vyšší pravděpodobnost, že budou zatčeni za marihuanu, než běloši. Mezitím je míra zatčení za marihuanu v mnoha okresech v New Yorku nižší než v jiných městech. Například v okrese Onondaga je u černochů 7,75krát vyšší pravděpodobnost zatčení než u bílých.

Navzdory vládním průzkumům je u černochů v NYC osmkrát vyšší pravděpodobnost, že budou zatčeni za marihuanu, než u bělochů. Bez ohledu na rasový původ statistiky ukazují, že užívání marihuany je rozšířenější mezi dělnickou třídou než mezi populací z vyšší třídy. Tento trend se však neomezuje pouze na New York. Míra zatčení za kriminální marihuanu v jiných částech města je podobná mezi bílými a černými muži, ale v některých regionech státu jsou mezi těmito dvěma rasami rozdíly.

Nepoměr mezi černou a bílou mírou zatčení není překvapivý. Ve srovnání s bělochy jsou černoši častěji zatčeni za marihuanu než běloši. Přesto tento nepoměr přetrvává i v oblastech, kde je užívání marihuany nezákonné. Je tomu tak ve všech státech a některé státy to dekriminalizovaly. Zatímco trend k legalizaci je povzbudivý, stále existují rasové rozdíly ve vymáhání.

Navzdory rozdílům mezi bílými a černými lidmi v New Yorku jsou zatčení za užívání marihuany v New Yorku často založena na rase a etnickém původu. Odhaduje se, že u černochů je osmkrát vyšší pravděpodobnost, že budou marihuana druhy zatčeni za marihuanu, než u bělochů. Statistiky nepřekvapí. Ve skutečnosti jsou některé prezentované statistiky znepokojivé. Zjištění naznačují, že mezi užíváním drog a držením konopí existují rasové rozdíly.

Navzdory vysokému počtu zatčených kvůli marihuaně byly v každé městské části hlášeny rasové rozdíly v zatčení. Podíl černochů zatčených kvůli marihuaně je více než dvakrát vyšší než u bělochů a nepoměr není jen v oblasti držení, ale i ve městě. A i když je pravda, že běloši budou častěji zatčeni za držení marihuany, rozdíl není jediným problémem. Data ukazují, že u bělochů je osmkrát vyšší pravděpodobnost, že budou odsouzeni za drogu.