Jak lékařská marihuana otevírá dveře rekreačnímu konopí

Legalizace lékařské marihuany a dalších drog pocházejících z konopí znamenala obrovský krok vpřed pro postoje mnoha společnosti. Pacienti konečně vidí výhody používání této rostliny a výzkum snižuje obavy o bezpečnost a zneužití. Je jen otázkou času, kdy tento posun povede k rekreační marihuaně. Zde jsou tři důvody, proč může být rekreační marihuana pro Ameriku skvělým krokem. Podívejme se.

Za prvé, je to legální ve státě New York. Stát zaváděl program rekreačního konopí pomalu, navzdory jeho právnímu postavení ve federální vládě. Předchozí vláda Andrewa M. Cuoma program roky odkládala a současný guvernér se snaží dohnat ztracený čas. V září guvernér jmenoval poslední dva členy pětičlenného výboru pro kontrolu konopí, který vypracuje pravidla pro průmysl konopí pro dospělé v New Yorku.

V New Jersey mezitím místní úředníci vyjádřili nadšení z legalizace rekreačního konopí. Předpovídají, že prodej konopí přesáhne 1 miliardu dolarů jen ve státě, k čemuž přispěje příliv obyvatel Pensylvánie, kteří překročí řeku Delaware, aby se dostali k rekreační marihuaně. New Jersey navíc od roku 2010 legalizovalo léčebné konopí a od té doby rozvíjí program léčebného konopí.

Po legalizaci bude Colorado jedním z prvních států, které zavedou rekreační marihuanu na svůj trh. Od nynějška se to stalo legální ve státě a bylo legální v několika městech. V současné době prodává konopí dospělým spotřebitelům pouze jedna výdejna ve státě. Stále není nezákonné nakupovat rekreační konopí v Coloradu, ale je těžké získat předpis od licencovaného lékaře.

Jak legalizace rekreačního konopí stále nabírá na síle, trh v Massachusetts vzkvétá. Průmysl pomohl vytvořit pracovní místa ve státě a přestavěl staré mlýny. Očekává se, že ekonomický dopad marihuany pro rekreační účely v New Yorku bude obrovský. Nový průmysl marihuany přinese státu miliardy dolarů a bude generovat velké daňové příjmy. Velká část těchto peněz bude investována do výzkumu a vývoje léčebného a rekreačního konopí.

Legalizace rekreačního konopí otevře dveře k užívání dalším pacientům. Ve skutečnosti žije více než miliarda lidí v zemích s uvolněnými zákony o konopí. To znamená, že nové zákony budou pro mnohé výhodné. Pomůže mnoha https://www.ministryofcannabis.com/cs/ pacientům získat přístup k léku, který potřebují. To je oboustranně výhodná situace pro celý stát. Přestože stát touží po schválení lékařské marihuany, její budoucnost bude záviset na počtu rekreačních uživatelů.

New Jersey není jediným státem s uvolněnými zákony o marihuaně. Téměř 70 procent obcí v New Jersey se rozhodlo odhlásit se ze všech šesti kategorií licencí na marijunu. Podobné vzory byly pozorovány v jiných státech. Jordan Isenstadt, veterán pro styk s veřejností a bývalý člen rady North Hempstead, říká, že nedostatek pokynů je největší překážkou, která obcím brání v vítání maloobchodního prodeje marihuany.

Program lékařské marihuany v New Yorku byl nejpřísnější v zemi. Ale mění se a je již otevřen pro rekreační konopí. Prodávat rekreační konopí v New Yorku zatím není legální, ale pokud je to ve státě legální, zákony budou konopí bez thc brzy liberálnější. Státní program lékařské marihuany byl prvním v zemi, který legalizoval drogu jak pro užívání, tak pro držení. Kancelář pro marihuanu nyní pracuje na předpisech a nakonec umožní legální prodej.

Další státy začaly legalizovat marihuanu pro rekreační účely. Státní zákon o marihuaně je již uvolněnější než kterýkoli jiný na světě. Od března 2021 bude legální nakupovat a konzumovat rekreační konopí v New Yorku. Zatímco USA musí ještě přijmout legislativu, která by umožnila rekreační marihuanu, jsou otevřeny jejímu rozšíření. A mezitím další státy otevřou dveře legálnímu prodeji marihuany.