Jak federální politika v oblasti marihuany tlačí veterány na černý trh

Navzdory skutečnosti, že miliony Američanů dostávají každý rok recepty na lékařskou marihuanu, ministerstvo pro záležitosti veteránů ji nepředepisuje svým vlastním veteránům. VA dosud odmítala předepisovat veteránům marihuanu. Dnes ministerstvo pro záležitosti veteránů konopie a konopie indyjskie zakazuje svým lékařům předepisovat lékařskou marihuanu veteránům a oni za to nebudou platit. To je problém pro veterány, kteří potřebují lékařskou marihuanu ke zmírnění bolesti a utrpení spojeného s PTSD, vysilujícími stavy nebo jinými zdravotními problémy.

Politika federální vlády proti marihuaně donutila mnoho veteránů obrátit se na černý trh. To se děje proto, že vláda zakazuje přepravu, držení a přepravu kontrolovaných látek. Mnoho veterinářů se bojí využít legální lékárnu, protože se bojí, že budou chyceni do federálních databází a omezí jejich výhody. Toto není správné. Proto se mnozí obracejí se svou lékařskou marihuanou na černý trh.

Není divu, že do tohoto hnutí naskočila i Americká legie, největší organizace zastupující veterány. Historicky byla Americká legie konzervativní, ale byla na palubě marihuanového hnutí. Zatímco Americká legie tradičně podporuje legalizaci marihuany, mnozí jen těžko věří, že někdy budou moci z této legislativy těžit. A s válkou na Ukrajině přicházejí o peníze na další podstatné věci.

Co však může federální vláda udělat pro boj s tímto problémem? Vláda musí dekriminalizovat marihuanu a odstranit ji ze seznamu regulovaných látek. Nedávné rozhodnutí Úřadu pro boj proti drogám, že by marihuana měla být legalizována, bylo velkou překážkou pro veřejné zdraví a ekonomiku. Federální vláda se musí poučit ze zkušeností států a podniknout kroky k legalizaci marihuany.

Jak válka proti drogám sílí, stále více lidí se obrací k marihuaně, aby se vyrovnali se svými příznaky. Veteráni, kteří byli kdysi uvězněni kvůli odsouzení za drogy, by měli být vyňati z federálních zákonů o marihuaně a mohou přejít na podniky s marihuanou zaměřené na spotřebitele. Výhody legalizace marihuany stojí za to. Ale není to všelék. Je to jen jeden dílek skládačky.

NCIA pracuje v zákulisí na podpoře této legislativy. Ve spolupráci se svými lobbistickými kancelářemi a vzděláváním zákonodárců se NCIA podařilo dosáhnout schválení zákona ve Sněmovně. V současné https://www.ministryofcannabis.com/cs/feminizovana-konopna-seminka/mars-mellow-feminizovane době je v Senátu pozastavena. Diskuse mezi zákonodárci však pomáhají zajistit rychlé schválení návrhu zákona. Je to velké vítězství pro veterány, kteří se chtějí vyhnout obchodu s drogami.

Pokud chce FDA regulovat marihuanu, měla by ji vyjmout z federálního zákona o kontrolovaných látkách. FDA má širokou škálu jurisdikcí a dosud nestanovila jednotné téma. Stále ale může pomoci chránit americké občany před nebezpečnými produkty marihuany. Ale nemělo by to dělat, dokud se droga zcela vymkne federální kontrole. Pokud se tak stane, vyžene veterány na černý trh a černý trh bude ještě ziskovější.

Zákon MORE je dvoustranné úsilí, které se snaží dekriminalizovat marihuanu ve federální vládě. Vyžaduje také, aby federální soudy zrušily předchozí odsouzení za marihuanu. Kromě toho povoluje 5% federální daň z prodeje marihuany, která by byla použita k financování programů sociální spravedlnosti, grantů pro marihuanový průmysl a půjček pro znevýhodněné malé podniky. Navzdory podpoře obou stran návrhu musí zákon ještě schválit Senát.

V Baltimoru je iniciativa Curio iniciativou k otevření výdejen marihuany. Je zaměřena na afroamerické obyvatele, ale devět městských ambulancí je v „bílém L“ – převážně bílé části města. A legislativa státu vyžaduje, aby všechny nové podniky kontrolovala federální vláda. Zatímco iniciativa Curio byla úspěšná, federální politika zákazu brání mnoha černošským čtvrtím získat lékárny.

Zákon o konopí v New Jersey měl řešit dlouhodobou nespravedlnost v systému trestní justice. Pro malé podniky však není snadné namočit si nohy v konopném průmyslu. To je důvod, proč se 78letá žena Bessie Whiteová po legalizaci v New Jersey rozhodla změnit své podnikání z kauce na konopí. Když se příští měsíc otevře okno aplikace, stovky podnikatelů se již předhánějí v maloobchodních licencích na marihuanu.