Guvernér Colorada udělí hromadné milosti 2 700 odsouzeným za marihuanu

Guvernér Polis udělí hromadné milosti více než 2700 lidem odsouzeným za marihuanu. Program bude dostupný pro lidi, kteří mají kriminální minulost za jednu unci konopí. Bude fungovat i pro konopí prodej ty, kteří byli odsouzeni za komunální marihuanové trestné činy nebo předvolání bez odsouzení. Pokud jste byli odsouzeni za přestupek, budete si moci ověřit, zda máte nárok na milost.

Polis uvedl, že bude nadále vyhodnocovat potenciální milosti a jakoukoli legislativu týkající se reformy zákona o marihuaně. Citoval House Bill 20-1424, který sponzoroval demokratický poslanec James Coleman z Denveru. V tomto opatření Singer pracoval na schválení komplexního zákona o výmazu. Jeho návrh zákona by po určité době automaticky vymazal záznamy o trestných činech souvisejících s marihuanou a souvisejících zločinech. Návrh zákona by byl pro stát velkým krokem vpřed poté, co by drogu legalizoval.

Návrh zákona schválený loni na Valném shromáždění v Coloradu umožní guvernérovi udělovat hromadné milosti lidem s nízkým odsouzením k marihuaně. Od roku 2012, kdy stát legalizoval marihuanu, budou lidé s předlegalizačním odsouzením stále čelit mnoha omezením svého života. Nebudou moci například pracovat v konopném průmyslu. Colorado Cannabis Industry zakazuje žadatelům s předchozím odsouzením za drogy na 10 let nebo déle.

Po schválení nové legislativy bude hejtman nadále vyhodnocovat jakoukoli legislativu, která bude schválena zákonodárným sborem. Nová legislativa měla za cíl zrušit sněmovní zákon 20-1424, který sponzoroval poslanec James Coleman, demokrat v Denveru. Tento zákon by automaticky vymazal záznamy o určitých trestných činech, včetně trestných činů souvisejících s marihuanou. Kromě toho by se milost za odsouzení pachatele již nevztahovala na zatčení provedená před dekriminalizací.

Nový zákon prošel v Coloradu. Dává guvernérovi pravomoc udělit hromadnou milost těm, kteří se dopustili trestných činů marihuany na státní úrovni. Nový zákon také umožňuje guvernérovi https://www.ministryofcannabis.com/cs/pestovani-konopi udělit milost těm, kteří byli zatčeni, ale nedostali odsouzení za drogu. To znamená, že zákon se nebude vztahovat na osoby, které byly v minulosti zatčeny za držení marihuany.

Návrh zákona také dává guvernérovi pravomoc hromadně omilostnit jednotlivce, kteří spáchali zločin v Coloradu. Ve většině případů bude milost udělena, pokud existuje značná pravděpodobnost, že odsouzení osoby je důsledkem užívání drog. Legislativa byla napsána úřadem guvernéra, úřadem pro ekonomický rozvoj a vládou města a okresu Denver.

Na podzim roku 2018 vydal guvernérský úřad exekutivní příkaz, kterým udělil milost asi 3000 lidem. V roce 2016 schválila státní legislativa novelizovaný zákon, který úřadu guvernéra usnadnil udělování milosti pachatelům marihuany. Tento zákon je důležitým krokem ke snížení počtu zatčených drog a zvýšení veřejné bezpečnosti. Jestli ale bude zákon přijat, jsou stále otazníky.

Guvernér Colorada má pravomoc omilostnit lidi za různé zločiny, jako je držení marihuany. Nezáleží na tom, zda má osoba záznam v trestním rejstříku za trestný čin marihuany. Pokud máte nárok na milost, úřad guvernéra vás identifikuje jménem. Do této chvíle o něj nebudete muset žádat. Pokud jste však byli v Coloradu odsouzeni za drogovou trestnou činnost, budete moci požádat o změnu.

I když legislativa nestanovila jasně, jak provádět hromadné prominutí, byl to významný krok k zajištění toho, aby tito lidé měli tu nejlepší příležitost k vymazání záznamů. Guvernér Colorada má pravomoc omilostnit občany za různé zločiny a proces je poměrně přímočarý. Legislativa je však nezbytným krokem k řešení současné konopné epidemie. Toto opatření je prvním krokem k vyčištění zákona o marihuaně ve státě.