Zprávy o lékařské marihuaně

Zatímco mnoho zastánců lékařského a legálního užívání marihuany je pro legalizaci této drogy, podle federálních směrnic je stále nezákonná. Nová administrativa provedla změny v zákonech, které regulují prodej a marketing marihuany. Zatímco Spojené státy mají v oblasti drogové https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka regulace neutěšené výsledky, nedávné snahy o reformu tohoto odvětví vyústily ve schválení několika důležitých zákonů. Například Colorado schválilo zákon, který umožňuje poskytovatelům lékařské marihuany kompenzovat náklady na poskytování léků za způsobilých podmínek.

Aktuálně 36 států a District of Columbia schválilo léčebné konopí, včetně jeho rekreačního využití. Soudem přijaté opatření v Jižní Dakotě se do celkové částky nezapočítávalo. Dvacet osm států a District of Columbia přijaly legislativu, která reguluje konopí pro nelékařské použití, a v Arizoně, Montaně, New Jersey a Jižní Dakotě byla schválena volební iniciativa. Navzdory rozšířené legalizaci vyvolala narkotická a návyková povaha obavy z jejích účinků.

Ačkoli země legalizovala marihuanu pro lékařské účely, žádný stát dosud nelegalizoval rekreační užívání. Před deseti lety to žádný stát k tomuto účelu neschválil. Dnes je legální v 11 státech a ve Washingtonu, DC. V minulém roce Illinois a Michigan schválily zákony legalizující rekreační marihuanu. Zatímco většina Američanů je proti jeho legalizaci, někteří političtí vůdci jsou pro legalizaci. Mezitím zákonodárné sbory Vermontu a Illinois schválily volební iniciativy umožňující rekreační užívání konopí.

Kromě 35 států a území, které legalizovaly léčebnou marihuanu, přijaly zákony, které to povolují, čtyři území. Iniciativa Mississippi v oblasti lékařské marihuany však byla 14. května 2021 zrušena nejvyšším státním soudem, takže není zahrnuta do statistik konopí cbd na této stránce. K dnešnímu dni již osmnáct států přijalo zákony upravující užívání marihuany pro nelékařské účely. Voliči v Jižní Dakotě, Montaně a Washingtonu navíc v listopadu 2021 schválili nelékařské iniciativy na hlasování o marihuaně.

Současný stav legální marihuany je smíšený. Některé státy legalizovaly drogu pro lékařské účely, zatímco jiné stále ne. Navzdory kontroverzním debatám kolem této drogy je její užívání bezpečné a je mnohem méně škodlivé než některé jiné drogy, které jsou nelegální. Americký soudní systém má dlouhou historii prosazování zákonů týkajících se užívání marihuany. Na toto téma neexistuje shoda, ale stále je široce podporováno a je životně důležité.

Zatímco Trumpova administrativa nedávno navrhla přísnější politiku ohledně marihuany, Obamova administrativa tyto politiky zmírnila. Zatímco někteří lidé jsou proti drogám, většina má pozitivní názor. Zatímco federální vláda je proti drogám, vláda má za sebou historii její legalizace. Proto je lékařská marihuana vítanou změnou. Dále by to pomohlo americké ekonomice snížením vězení a kriminalizace této drogy.

Navzdory negativním aspektům je lékařská marihuana v USA stále populárnější. Různé stavy, včetně zánětlivého onemocnění střev, chronické bolesti, nevolnosti a zvracení, jsou nyní přijímány jako legitimní lékařská marihuana. Používání je také bezpečné a mohlo by pomoci lidem s chronickými nemocemi. Jeho přínos bude záviset na pacientovi. Mezitím je tu několik úskalí. Marihuana je tedy kontroverzní látka a měla by být užívána opatrně.

Zatímco marihuana má řadu zdravotních výhod, může být návyková. Uživatelé mohou věřit, že to neuškodí. Může však být návykový, způsobit vážné abstinenční příznaky a závislost. Zatímco lékařská marihuana je pro některé pacienty prospěšná, pro jiné je nezákonné ji prodávat. Podobně je droga v mnoha zemích zakázána. Podle federálního zákona je to nezákonné. Jeho použití je zakázáno. Navíc se nedoporučuje nikomu, kdo je těhotný nebo má podváhu.

Pokud je legalizace marihuany správná, prospělo by to všem pacientům i ekonomice. Více států než kdy jindy uvažuje o jeho legalizaci. Nové zákony vedly ke zrušení mnoha zákonů o zákazu marihuany. Například v New Jersey se zákon o konopí nezměnil. Během zasedání zákonodárný sbor schválil návrh zákona na jeho legalizaci. A státní ministerstvo zdravotnictví také zpřístupnilo lék široké veřejnosti.