Zákonodárci ve Virginii schválili legalizaci marihuany

Ve snaze zajistit rasovou spravedlnost schválili zákonodárci ve Virginii dva zákony o legalizaci marihuany, které oddalují implementaci několika trestních sankcí a legalizují držení jedné unce nebo méně. Návrhy zákonů, které vyžadují rekonstrukci, by také umožnily maloobchodní prodej marihuany. Legislativa by umožnila dospělým ve věku 21 let a starším držet až jednu unci drogy a trestní postihy by se snížily.

Předsedkyně Sněmovny reprezentantů Eileen Filler-Corn a menšinový vůdce Senátu Tommy Norment přivítali plány, které by legalizovaly rekreační marihuanu. Republikáni ale vyjádřili obavy ohledně téměř 300stránkového zákona a tvrdili, že nepřiměřeně trestá oběti války proti drogám. Republikáni navíc zpochybnili motivy guvernéra Ralpha Northama, který je dlouholetým odpůrcem legalizace.

Jako skeptik legalizace marihuany zpochybnil státní senátor Richard Stuart, jak průměrný Virginian chápal 264stránkovou kompromisní zprávu. Konečný jazyk byl však tak vágní, že nebylo jasné, zda mu průměrný člověk porozumí. Je důležité poznamenat, že zákon nedovoluje, aby člověk pěstoval marihuanu na svém dvorku. Také by to znesnadnilo nákup konkrétního množství konopí, přestože to zákon zakazuje.

Sněmovní verze zákona o legalizaci marihuany obsahuje pozměněné ustanovení, které zakazuje vertikální integraci. Podle senátní verze zákon neomezuje vertikální integraci, ale umožňuje vertikální integraci a vyžaduje licenční poplatek ve výši 1 milionu dolarů. Peníze z tohoto poplatku konopí bez thc by byly použity na ustanovení sociální spravedlnosti v legislativě. Návrh zákona také umožňuje společné umístění lékařských ambulancí a obchodů pro dospělé. Legislativa také dává místním samosprávám možnost zakázat prodej marihuany pro dospělé prostřednictvím referenda voličů.

K 1. únoru schválila Poslanecká sněmovna i Senát legalizační zákony. Sněmovna také schválila návrh zákona, který by dospělým umožnil prosté držení až unce marihuany. Návrh zákona také obsahoval ustanovení, která by podnikům usnadnila provoz bez souhlasu vlády. Sněmovna odmítla návrh Sněmovny, který by k přijetí legislativy vyžadoval veřejné referendum.

Kompromisní návrh zákona by legalizoval marihuanu 1. července 2024, ale Sněmovna a Senát hlasovaly pro odložení zákona až na legislativní zasedání v roce 2023. Stávající právní zákony týkající se marihuany jsou nekonzistentní a kompromisní návrh zákona obsahuje https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka/auto-white-widow-feminizovane slova, která mají zabránit nezákonnému prodeji. Pokud však bude dvouleté zpoždění trvalé, prodej začne v roce 2024, jak bylo původně plánováno. Tato legislativa byla výsledkem napjatých jednání mezi republikánskými a demokratickými vůdci v obou komorách.

Návrhy zákonů budou stále v platnosti do roku 2024. Návrh Senátu by legalizoval marihuanu v červenci 2024, zatímco sněmovní zákon by ji legalizoval 1. července 2024. To znamená, že státní zákon o rekreační marihuaně se stane zákonem až v roce 2024, což opouští parametry odvětví nejisté. Ačkoli legislativa bude schválena na příštím legislativním zasedání, republikánský guvernér státu pravděpodobně nebude vetovat návrh zákona s odkazem na obavy z nezákonného prodeje marihuany.

Zákonodárný sbor ve Virginii schválil návrhy zákonů navzdory odporu advokátních skupin. Tyto dva návrhy zákonů také budou vyžadovat, aby zákonodárný sbor státu předpisy znovu schválil na následujícím zasedání. Oba zákony vyžadují, aby byl zákon státu plně implementován před zahájením prodeje marihuany. Poté bude mít stát plnou legalizační politiku. Prodeje nakonec začnou v roce 2024, ale stále existují určité obavy ohledně znovuuzákonění zákonů.

Tento zákon učiní marihuanu legální pro dospělé 21 a starší 1. července 2020. Legislativa státu bude také zahrnovat automatické vymazání předchozích odsouzení za marihuanu. Návrh zákona dále specifikuje kategorii žadatelů, kteří spadají do kategorie „sociální spravedlnosti“. Tito lidé jsou ti, kteří byli obviněni z trestného činu souvisejícího s marihuanou nebo kteří absolvovali historicky černošské vysoké školy. Je tedy dobrou zprávou pro lidi z marginalizovaných komunit, že budou legalizováni.