House schválil zákon o dekriminalizaci marihuany na federální úrovni

Poté, co loni v listopadu prošli soudním výborem Sněmovny, republikáni Sněmovny naznačili, že letos nebudou hlasovat o legislativě týkající se marihuany, ale demokraté tento týden prosazují návrh zákona na půdě Sněmovny. Zatímco většina sněmovních demokratů je pro legalizaci https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka/auto-cheese-nl-feminizovane marihuany, někteří republikáni kritizovali demokraty za to, že se zaměřují na kontroverzní drogu v důležitých otázkách, jako je koronavirus. Demokratičtí lídři Sněmovny jsou ale odhodláni pokročit s návrhem zákona co nejdříve, což by mělo být příští týden.

Oboustranná skupina členů Sněmovny schválila v pátek zákon o dekriminalizaci marihuany na federální úrovni. I když se neočekává, že by tento návrh zákona prošel tímto Kongresem, vytváří impuls pro příští. I když Senát pravděpodobně návrh zákona odmítne, mohl by dát zastáncům zákona impuls na budoucích legislativních zasedáních. Proti zákonu, který Sněmovna schválila před dvěma týdny, bude pravděpodobně většina senátorů.

Zastánci marihuanové reformy tvrdí, že návrh zákona je nezbytným krokem ke zvrácení neúspěšné kriminalizační politiky. Legislativa by podnikům s marihuanou umožnila přístup k tradičním bankovním službám. Opatření je také významným krokem k dekriminalizaci této drogy. A pokud projde Senátem, vytvoří precedens, který v budoucnu pomůže k rozkvětu marihuanových obchodů. Je důležité mít na paměti, že tento návrh zákona může fungovat pouze v případě, že bude schválen Senátem.

Zákon MORE má před sebou dlouhou cestu, ale je to začátek. Návrh zákona by uvalil 5% daň na prodej marihuany a použil by výnosy na financování komunitních grantových programů a půjček pro malé podniky. Zabránilo by to také vládě připravit podniky s konopím o federální pomoc. Legislativa také zakazuje diskriminaci jednotlivců na základě jejich zapojení do marihuany. Je to začátek, ale úspěch bude chvíli trvat.

Navzdory odporu republikánů demokratičtí lídři doufají, že návrh zákona projde a že se legislativa stane zákonem. Návrh zákona již prošel Senátem a Senát jej projednává. Před podpisem zákona bude muset sněmovna schválit senátní verzi. Zastánci zákona doufají, že nakonec získá souhlas prezidenta a dalších dvou stran. Odpůrci zákona se obávají, že neprojde Kongresem.

Zastánci návrhu zákona věří, že zákon v Senátu projde. Senát však zůstává nerozhodnutý. Podpora zákona o marihuaně ze strany zvoleného prezidenta již zajistila většinu horní komory. K zajištění demokratické většiny jsou v Senátu ještě potřeba dvě kola druhého kola. Očekává se, že nový prezident podepíše zákon, který by legalizoval marihuanu v USA.

Senát pravděpodobně schválí podobný návrh ještě letos, ale Sněmovna dosud nepřijala zákon, který dekriminalizuje marihuanu. Místo toho sněmovna schválila skromnější návrh zákona na ochranu zájmů státem legálních konopných podniků. Oba senáty jsou v otázce marihuany již nějakou dobu rozděleny, ale očekává se, že v blízké budoucnosti bude schválena nová verze.

Návrh zákona nyní putuje do Senátu. Republikáni obvinili demokraty, že plýtvali časem v otázce marihuany zavedením opatření bez republikánského spolusponzora. Mezitím demokraté tvrdí, že jejich úsilí je neúčinné. marihuana česká republika Návrh zákona nakonec nemá šanci projít v Senátu a ve Sněmovně jej schválí republikáni. A pokud to Senát schválí, sněmovna schválila své pozměňovací návrhy k dekriminalizaci marihuany na federální úrovni.

Sněmovna minulý měsíc schválila návrh zákona, který dekriminalizuje marihuanu na federální úrovni. Očekává se, že zemře letos v Senátu. Její zastánci tvrdí, že poskytne pobídky, které státy potřebují k přijetí reforem. Poznamenávají, že legislativa má pět spolupředkladatelů a měla by snadno projít. Nyní se očekává, že se dostane na půdu Senátu ještě letos, ale než se stane zákonem, bude potřebovat nějaké jednání s republikány.