Zásoby marihuany k nákupu v létě 2022

S legalizací marihuany na obzoru jsou dnes akcie konopí dobrým místem pro investice. Vzhledem k tomu, že hnutí za rekreační konopí zachvátí celý národ, jsou zásoby připraveny k velkému růstu. V posledních měsících Washington D.C., Connecticut a Commonwealth of the Northern Mariana Islands schválily legislativu legalizující užívání marihuany dospělými. Při pohledu do budoucna by investoři měli hledat akcie s vynikajícími rozvahami a volným peněžním tokem. Některé příklady takových společností zahrnují Innovative Industrial Properties (IIP), Cresco Labs (MSO) a Medicosis Inc.

Zatímco brzké fúze vysály peníze investorů, nové kolo obchodů již probíhá. Letošní rok byl vynikající čas na investování do akcií marihuany a počet obchodů již dosáhl rekordu. V letošním roce se zatím dvě společnosti vzájemně získaly za celkem 5,5 miliardy dolarů. To je vyšší než množství obchodů, které byly uzavřeny v loňském roce a v roce 2019. Společnost TerrAscend například získala společnost Gage se sídlem v Michiganu za 545 milionů dolarů.

Další akcie marihuany s obrovským růstovým potenciálem je MSO Jushi Holdings. Společnost má dvojí strategii. Jeho první částí je začlenit samoplatící kiosky a nasměrovat zákazníky k semena wedding cake derivátovým produktům s vyšší marží. Druhou složkou je tradičnější výdejna marihuany. Jedinečný dvoustranný přístup společnosti MSO Jushi Holdings je skvělým katalyzátorem růstu.

Dalším segmentem akcií marihuany k nákupu je MSO Jushi Holdings. Společnost získává další marihuanové společnosti a buduje online přítomnost. Společnost se také zaměřuje na prodej konopných produktů soukromých značek prostřednictvím své platformy elektronického obchodu. Očekává se, že její příjmy se do roku 2022 ve srovnání s předchozím rokem zdvojnásobí. Jakmile bude federální zákaz marihuany zrušen, bude pro tyto akcie vytvořen nový trh.

Po dekriminalizaci marihuany se investoři obracejí na akcie marihuany jako na chytrý způsob, jak investovat do tohoto sektoru. Navzdory výše zmíněným rizikům je trh zralý na prolomení v létě 2022 a na výběr je řada společností. Několik společností se stalo populární mezi investory na sociálních sítích. SNDL a GrowGeneration jsou dvě takové akcie.

Vzhledem k tomu, že se odvětví marihuany připravuje na celostátní legalizaci, je důležité investovat do odvětví konopí. Akciový trh pravděpodobně zůstane v příštích letech volatilní, ale současné podmínky jsou pro investory příznivé. Kótované společnosti budou moci kotovat na hlavních amerických burzách a navýšit kapitál pro toto odvětví. Investoři navíc budou moci využít regulačních změn nákupem akcií těchto akcií.

I když je příliš brzy na spekulace o federální legalizaci marihuany, je dobré na léto 2022 nakoupit špičkové konopné společnosti. Potenciál růstu tohoto sektoru je obrovský a nejlepší doba pro investice je nyní. Somai Pharmaceuticals, Inc., kanadský licencovaný výrobce, zaplatil 110,4 milionu dolarů za opci na získání 10% podílu ve společnosti PharmaCann. Zakoupila také konvertibilní dluhopisy od MedMen. Jakmile bude dokončena federální legalizace, bude Tilray vlastnit 21% podíl ve společnosti PharmaCann.

I když konopný průmysl ještě nedosáhl federální legalizace, je stále dobrým místem pro investice. Zatímco mnoho investorů se bojí akcií konopí, investoři by se měli zaměřit na špičkové společnosti, které prokázaly řízení a dominantní postavení na trhu. Pokud máte portfolio, které je diverzifikované napříč různými sektory, pak mohou být akcie konopí v létě 2022 skvělým časem pro investování.

Jak federální legalizace postupuje vpřed, zásoby konopí budou i nadále vysoce ceněné. Kromě konopí má z rostoucího trendu spotřebitelské poptávky těžit i odvětví marihuany. Kromě legalizace marihuany může stoupnout i cena akcií dalších marihuanových společností. Investice do těchto akcií může být skvělým nápadem, protože průmysl stále získává na síle.