Skupiny policie a vězeňské stráže bojují proti legalizaci marihuany v Kalifornii

Boj proti legalizaci v Kalifornii je podporován policejními odbory. Jsou jedním z největších dárců státních protidrogových iniciativ. Navzdory skutečnosti, že miliony Američanů jsou nezaměstnané, válka proti drogám nadále vytváří obrovské příjmy pro vymáhání práva. Lee Fang identifikoval dva hlavní zdroje příjmů pro policii: federální ocenění, jako jsou granty Byrne, které ve fiskálním roce 2014 dosáhly celkové výše 2,45 miliardy dolarů, a propadnutí majetku souvisejícího s marihuanou, které v letech 2002–2012 dosáhlo 1 miliardy dolarů.

Policie a skupiny vězeňské stráže vkládají své peníze tam, kde mají ústa: na hlasovacích lístcích. V roce 2010 podobné opatření porazili v Kalifornii voliči, ale podpora legalizované marihuany od té doby rostla. Gallupův průzkum ukazuje, že 58 procent Američanů podporuje legalizaci a 71 procent lidí ve věku 18-34 let ji podporuje. Policie a skupiny vězeňské stráže však stále bojují proti legalizaci, protože věří, že zvýší kriminalitu a způsobí další problémy s drogami.

Kromě legálního konopného průmyslu je mnoho vězeňských dozorců a policie proti legalizaci marihuany. Stát také vede národní válku proti drogám a skupiny policie a vězeňské stráže financují toto úsilí penězi z prodeje nelegálních drog. Tyto organizace se obávají ztráty toků příjmů. Ale lidé by si měli položit otázku: Proč platíme za něco, co možná nikdy nepoužijeme?

Protidrogová válka v Kalifornii pomohla financovat mnoho úspěšných protidrogových politik. Odborový svaz policejních stráží například v roce 1994 pomohl financovat volební opatření „tři stávky“, které zvýšilo počet obyvatel ve státních věznicích. V roce 2008 také pomohli zabít Proposition 5, což by vytvořilo programy protidrogové léčby pro nenásilné pachatele s drogovými problémy. Zatímco protesty jsou živeny penězi, vláda je stále proti legalizaci.

Proti legalizaci marihuany je i policie a vězeňská stráž. Nedávná zpráva organizace pro veřejné záležitosti ukázala, že polovina všech amerických občanů podporuje legalizaci. Koalice zahrnuje California Police Chiefs’ Association, Riverside Sheriffs’ Association a Los Angeles Police Protective League’s Issues PAC. Kromě toho organizace kalifornských nápravných dozorců. Tyto skupiny získávají více než polovinu peněz, které se získávají proti legalizaci konopí.

Policie a vězeňská stráž jsou proti legalizaci marihuany v Kalifornii. Jsou však pro reformy trestů za drogy. Podporují také omezení války proti drogám. Říká se, že legalizace indica semena v Kalifornii ukončí válku proti drogám. Tyto skupiny jsou proti dani z marihuany, která poškodí jejich zisk. Je důležité pochopit, proč jsou tyto dvě skupiny proti marihuaně.

Skupiny strážců zákona a vězeňské stráže bojují proti legalizaci marihuany v Kalifornii, protože vydělávají tolik peněz z federálních dotací na drogy. Ale jak jsme viděli, policie a vězeňská stráž bojují proti legalizaci marihuany od jejího počátku. Ve skutečnosti si kriminalizací vydělali miliony dolarů. To je důvod pokračujícího odporu proti legalizaci v Kalifornii.

V Kalifornii se policie a vězeňská stráž snaží potlačit černý trh. Snaží se zastavit ziskové operace drogových kartelů ve státě. Drogové kartely mají za cíl vydělat peníze na těchto nezákonných aktivitách krádeží majetku. Jejich snahy zastavit legalizaci jsou z velké části řízeny finančními zájmy donucovacích orgánů. Snaží se tedy nejen zabránit marihuaně, ale také zabránit tomu, aby se stala běžnou součástí společnosti.

Ale i když je důležité chránit práva těch, kteří jsou zranitelní vůči trestné činnosti, legalizace marihuany zajistí, že tyto skupiny budou schopny chránit svou práci. Legalizace marihuany by sice přinesla svobodu Kaliforňanům, ale zároveň ztíží vězeňským dozorcům vydělávat si na živobytí z marihuanových obchodů. Boj mezi policií a drogovou prohibicí je tedy nevyhnutelný.