29 prominentních žen v konopném průmyslu v roce 2020

Následující seznam obsahuje 29 prominentních žen v konopném průmyslu v roce 2020, včetně bývalé manažerky v módním průmyslu. Erin vystudovala módní návrhářství na Yale University a v současné době pracuje na svém prvním románu. Prosazuje také spravedlnost v konopném průmyslu a otevřela první legální výdejnu konopí ve vlastnictví černochů. Byla založena v roce 2018 a spolupracuje s týmem odborníků na propojení světa módy s konopnou komunitou.

Cassandra Farringtonová byla oceněna jako jedna z nejlepších žen v oblasti médií roku 2016. Viděla potřebu podnikových dat z celého odvětví a spolu s Anne Holland založila Marihuana Business Daily. Zajímala se také o identifikaci a propojování podnikatelů. Dnes si její práce vysloužila řadu ocenění, včetně ocenění Forbesem jako jedné z nejvlivnějších žen v médiích v tomto odvětví.

Zakladatel a generální ředitel Cannaclub University Dr. Macias je držitelem titulu Ph.D. a MBA z Southern University. Spolupracovala s řadou konopných společností, včetně partnerství s Southern University na vytvoření první značky CBD v zemi. V roce 2020 byla také korunována na královnu Zulu v Mardi Gras a je první černošskou podnikatelkou, která provozuje multistátní společnost zabývající se konopím.

Akerna: Billingsley je herečka a spolumoderátorka populárního konopného podcastu. V oboru pracuje několik let a je expertkou na technologie a dodržování předpisů. Založila také první veřejně obchodovanou společnost s konopím na NASDAQ a byla kulturní redaktorkou High Times. Dříve byl Billingsley spisovatelem pro Rolling Stone and the Green Entrepreneur.

Melissa Miranda, kanadská právnička a konopná aktivistka, byla uváděna jako jedna z nejvlivnějších žen v konopném průmyslu. Jejím cílem je posílit postavení žen v konopném průmyslu a pomoci jim stát se úspěšnějšími. Donnelly také spolupracuje s Cannabusiness Attorneys na Floridě. Jako žena v konopném průmyslu má působivý životopis. Je zastánkyní genderové rovnosti a regulovaného konopného průmyslu.

Jako zakladatelka konopné vzdělávací společnosti je Solonje Murray známá a vysoce uznávaná žena v oboru. Její vášeň pro sociální spravedlnost a pokrok žen vedly k vytvoření vlastní značky konopí Humble Bloom v Kalifornii. Společnost se od té doby rozšířila na dva nápoje z konopí bez alkoholu, včetně CannaCanna, která je k dispozici ve více než třiceti státech.

Mellet je jednou z nejvýznamnějších žen v konopném průmyslu. Je spoluzakladatelkou House of Saka a Green Market Report. Na Instagramu má také téměř milion sledujících. Jako ovlivňovatel sociálních sítí je Mellet nezbytnou součástí konopného průmyslu. Má prosperující gumovou značku, oblíbený podcast a řadu zboží.

Konopný průmysl je různorodé odvětví. Procento majitelek žen je vyšší než průměr v mnoha jiných odvětvích a počet žen ve vedení je vyšší než průměr. Navzdory nízkému procentuálnímu podílu se ženská populace rozšiřuje a ženy jsou stále významnější. Kromě toho existují významnější pozice v jiných odvětvích. Někteří lidé mají vzdělání v umění nebo se o marihuanu zajímají jen obecně. V konopném průmyslu neexistují žádná pravidla, kterými by se toto odvětví řídilo.

Studie provedená Leafly a Pew Research Center ukazuje, že počet žen ve vedoucích pozicích v konopném průmyslu je podobný celostátnímu průměru. Počet žen na vedoucích pozicích v oboru je však nižší, než je celostátní průměr. V konopném průmyslu je ve vyšších rolích více žen z menšin než bílých mužů. Průměr je 45 %. U nejvyšších pozic v marihuanovém průmyslu má zpráva významný vliv na diverzitu a začlenění.

Kromě toho, že ženy mají v konopném průmyslu vliv, mají na tento průmysl obrovský vliv. Například v Kalifornii založila první legální výdejna konopí Dina Browner, barevná žena, která pracuje v konopném průmyslu. To je marihuana semena pro odvětví pozitivní vývoj. Je to důkaz síly ženského vedení v konopném průmyslu. Navzdory mnoha výzvám, kterým ženy v tomto odvětví čelí, stále více žen vystupuje a etabluje se jako účinná síla v odvětví marihuany.