Zde je skutečný důvod, proč spojujeme 420 s trávou

Podle Chrise Conrada, kurátora Oaksterdam Cannabis Museum v Oaklandu v Kalifornii, fráze „420“ poprvé vznikla jako kódové slovo mezi studenty středních škol. Waldovi, neboli ti, kteří kouřili marihuanu, se ve čtyři odpoledne konopí cbd sešli před jejich střední školou, aby si zakouřili. Poslouchali písně Boba Dylana, když byli ukamenováni, a přidávali čísla, dokud nedošli ke 420. To bylo nahráno v roce 1966, ještě předtím, než Waldos dostali své jméno.

Původ termínu „420“ je nejasný, ale má bohatou historii. Datum je spojováno s konopím a nejčastěji je spojováno s rostlinou marihuana. Ale jaký je skutečný důvod, proč to spojujeme s trávou? Vše začalo v povídce, kterou napsal H.P. Lovecraft v roce 1939. V příběhu je hlavní hrdina okouzlen zvláštní krajinou, která je plná stinných keřů. Hlavní hrdina najde trávu a vyzkouší ji. Zážitek zanechává v protagonistovi velmi živou vizi tajemného snu.

Je zřejmé, že spojujeme 420 s trávou. Není to však tak úplně pravda. Užívání marihuany daleko přesahuje lékařské použití. Lidé často mylně považují konopí za lidi, kteří ho nepotřebují. Mnoho lidí, kteří užívají marihuanu, jsou prostě socialisté a jsou na tom stejně jako my. Asociace je stále mýtus. Pokud si myslíte, že 420 má spojení s Hitlerem, zvažte to. Píseň „420“ od The Grateful Dead je také ovlivněna studenty střední školy San Rafael.

Marihuana a denní doba spolu úzce souvisí, ale je to mýtus. Přestože si spojujeme 420 s pot, marihuana není droga. Skutečný důvod, proč spojujeme 420 s plevelem, je mýtus o tetrahydrokanabinolu (THC). Je to vlastně přírodní látka, kterou lze užívat jako rekreační drogu.

I když je nepravdivé, že v marihuaně je 420 různých chemických sloučenin, tento termín byl použit jako zkratka pro tři hlavní chemikálie nalezené v marihuaně. Nejdůležitější chemickou sloučeninou v marihuaně je tetrahydrokanabinol a nazývá se CBD. Dalšími sloučeninami v marihuaně jsou kanabidiol. Je to ten druhý, který produkuje vysoké. I když mluvíme o mýtu, tento mýtus ve skutečnosti nezahrnuje trávu.

Kromě toho, že je 420 oblíbeným dnem trávy, je v myslích mnoha lidí spojován s konopím. Ale za původem termínu je několik teorií. Někteří říkají, že to souvisí s Kongresem, policií a vraždami. Jiné teorie jsou však čistě spekulativní. Nicméně je zajímavé znát skutečný důvod, proč spojujeme 420 s trávou.

Nejrozšířenější původ tohoto termínu pochází z roku 1971 v San Rafael v Kalifornii, kdy dva středoškoláci začali konzumovat marihuanu na veřejnosti. To vedlo k vytvoření fráze „420 Louis“, což znamená „čtyři dvacet“. Tato fráze prý pochází z fráze, která znamenala „sejít se ve čtyři dvacet mimo střední školu“. Skupina mladých lidí, známá jako Waldos, se nakonec setkala s baskytaristou Grateful Dead Philem Leshem, který pěstoval marihuanu v jejich sousedství.

Některé zdroje tvrdí, že datum 420 bylo poprvé spojeno s marihuanou na počátku 20. století. Datum je však nejednoznačné a není jasné, zda šlo o úmyslnou událost. Navzdory tomu, že jméno kameníka mohlo být odvozeno od toho, že si v té době vzal hrnec, je to běžná praxe už mnoho let. Původní důvod je ten, že je ve Spojených státech spojen s pot.

Někteří lidé tvrdí, že datum je spojeno s hrncem. I když je těžké to dokázat, mnoho lidí věří, že datum je spojeno s marihuanovým průmyslem. Zatímco datum je spojeno s marihuanou, bylo https://www.ministryofcannabis.com/cs/indica-sativa-thc-cs také používáno k připomenutí smrti slavného hudebníka Boba Marleyho. Po celá desetiletí bylo datum připisováno jemu a Grateful Dead. Tato praxe je výsledkem spojení časopisu s drogou.