Školní zdravotní sestry nyní mohou dávat dětem lékařskou marihuanu v Coloradu

V Coloradu mohou nyní školní sestry dávat dětem lékařskou marihuanu. V minulosti mohl primární pečovatel o studenta podávat nekuřáckou lékařskou marihuanu. Nový zákon umožňuje školní sestře nebo určené osobě podávat lékařskou marihuanu studentovi. Zdravotní sestra nebo pověřená osoba nemusí být zaměstnancem školy. Nový zákon upřesňuje, jak má být lékařská marihuana skladována, a to i v průhledných nádobách. Trasy a způsoby doručení musí být také jasně označeny.

Začátkem června guvernér Colorada podepsal nový zákon, který umožňuje školním sestrám podávat dětem lékařskou marihuanu. Zákon ukládá sestrám, aby s ním zacházely stejně jako s jakýmkoli jiným lékem na předpis, a neumožňuje studentům nosit lék do školy. Školní sestra navíc musí léky uchovávat v uzamčené nádobě. I když je studentovi povoleno přinést si lék do školy, musí mít na lék předpis.

Podle SB-56 budou moci školní sestry dávat studentům marihuanu pro lékařské účely. Návrh zákona chrání zaměstnance škol před disciplinárním trestem nebo suspendováním za doporučení užívání marihuany. Rovněž chrání státem vydané licence před odebráním, pokud studentovi podávají lékařskou marihuanu. I když stále existují obavy, jak tento zákon ovlivní školy v Coloradu, je to důležitý krok vpřed.

Podle nového zákona budou moci školní sestry podávat lékařskou marihuanu studentům, kteří ji potřebují. Kromě toho SB-56 poskytuje zaměstnancům školy ochranu, kterou potřebují, aby předepisoval léky a netrestal studenty, kteří užívají big bud xxl grower lékařskou marihuanu pro svůj vlastní prospěch. Stát nedovoluje dětem nosit marihuanu s sebou na koleji a učitelé musí léky uchovávat v bezpečné nádobě. To znamená, že školní sestra bude moci poskytnout lék bez obav z následků.

V důsledku toho zákon také umožňuje rodičům podávat lék dětem, které mají stav, který jim brání dostat recept. Zákon má pár výhrad, ale nový zákon je obrovským krokem správným směrem jak pro rodiče, tak pro pacienty. Jediným způsobem, jak mohou školní sestry podávat lékařskou marihuanu dětem, je získat písemné povolení od rodiče.

Nový zákon usnadňuje život dětem jako Quintin tím, že školním sestrám usnadňuje podávání lékařské marihuany. Zákon umožní sestrám uchovávat a podávat léky na školách ve státě. Legislativa vyžaduje, aby školní sestra byla licencovaným zdravotnickým pracovníkem a musí udržovat bezpečné skladovací zařízení. Jakákoli lékařská marihuana nepoužitá studentem musí být vrácena pečovateli studenta.

Dříve byli rodiče povinni dostat poznámku od rodiče, který žáka omluvil z hodiny nebo domácího úkolu a žák mohl užívat lékařskou marihuanu v prostorách školy. Nový zákon ale tato omezení odstraňuje a umožňuje sestrám podávat lékařskou marihuanu dětem, které ji potřebují. Nový zákon jim nezakazuje předepisovat lék svým pacientům, ale umožňuje jim ho distribuovat do škol.

Od minulého týdne guvernér státu John Hickenlooper podepsal HB19-1028. Zákon umožňuje školním sestrám podávat dětem lékařskou marihuanu a vysvětluje výhody toho. Zákon dětem nedovoluje užívat drogu bez upozornění, ačkoli rodiče studentů s tím mohli souhlasit. Aby žák dodržel zákon, musí mít průkaz nebo písemné povolení rodičů.

Zákon platí už dlouho. Tento nový zákon umožňuje školním sestrám podávat lékařskou marihuanu dětem ve škole. Lék může studentovi podávat i sestra. K získání tohoto typu léků musí mít student platný zdravotní průkaz. Léčebná marihuana navíc musí být v nekuřácké formě. Souhlas rodičů musí být rovněž doložen písemně.