Bootleg Marihuana Vapes obsahují kyanovodík

Nedávná studie zjistila, že některé nelegální náplně do výparů THC obsahují velké množství kyanovodíku a formaldehydu, což jsou toxické chemikálie, které mají negativní vliv na plíce. Některé kazety navíc obsahují vysoké množství pesticidů, včetně triklosanu, což je fungicid, který se při spalování může přeměnit na kyanovodík.

NBC News provedla studii v Kalifornii a zjistila, že devět z 10 neregulovaných vape cartridge obsahovalo stopy nebezpečné chemikálie. Bylo zjištěno, že některé kazety obsahují myklobutanil, fungicid, který se působením tepla mění na kyanovodík. Některé kazety obsahující THC také obsahovaly acetát vitamínu E, sloučeninu spojenou s plicními a bronchiálními onemocněními.

Jedním z nejvíce znepokojivých zjištění studie je, že fungicid v patronách se může při hoření změnit na kyanovodík. Řada zdravotnických úředníků viní ze smrti 12 lidí použití vapovacích per. Nové zjištění je ale pro konopný průmysl velkou překážkou. Tento neduh je způsoben předávkováním THC v životním prostředí.

Navzdory prudce rostoucí poptávce po marihuaně je problém rozšířený a není zdaleka vyřešen. Oblast s 12 bloky v centru Los Angeles je poseta obchody s vape a neregulovanými kazetami s THC. Problém je v tom, že kdokoli s přístupem k rozpouštědlu a THC může vytvářet nelegální výpary marihuany. Kromě toho studie odhalila zvýšené riziko plicních onemocnění, zejména u dospívajících.

Zatímco mnoho testovaných konopných produktů bylo neregulovaných, zařízení NBC News provedlo testy, aby zjistilo, zda kazety neobsahují škodlivé materiály. Testované neregulované kazety obsahovaly pesticidy a fungicidy, které se při spalování mění na kyanovodík. Spotřebitelé by se proto měli těmto produktům vyhnout, pokud chtějí zůstat zdraví. Výsledky testování společnosti však byly zveřejněny v médiích.

Bylo zjištěno, že THC oleje v nelegálních produktech obsahují sedm pesticidů, významné množství vitamínu E a stopová množství formaldehydu. Kromě těchto škodlivých látek obsahují tyto nelegální produkty také vysoké hladiny pesticidů, včetně triclosanu, a acetonu. Několik nelegálních kazet bylo kontaminováno těmito látkami a CDC uznalo, že problém primárně nesouvisí s vitamínem E.

Výzkumníci z laboratoře CannaSafe došli k závěru, že většina nelegálních výparů marihuany obsahuje velké množství kyanovodíku. Laboratoř používala oleje THC, které byly kontaminovány pesticidy, jako je myklobutanil, který se při spalování přeměňuje na kyanovodík. Tyto kazety také obsahovaly stopy dalších chemikálií, včetně formaldehydu a oxidu uhelnatého.

Několik nelegálních produktů obsahuje různé chemikálie a další látky. Laboratoř CannaSafe, která testovala přes 100 nelegálních kazet, zjistila, že oleje THC v Dank Vapes jsou kontaminovány olovem. Kromě toho nelegální produkty obsahují vysoké množství pesticidů. Kromě kyanidu CDC uvedlo, že tyto produkty obsahují toxické hladiny kyanovodíku.

Tyto nezákonné produkty byly vyrobeny za použití olejů THC, ale laboratoř odhalila i další škodlivé chemikálie. Bylo zjištěno, že olejové patrony THC, které obsahovaly kyanovodík, obsahují několik pesticidů, včetně myklobutanilu. Obsahovaly velké množství dalších pesticidů a byly také znečištěny formaldehydem, známým karcinogenem.

Kromě vysokých úrovní znečištěného THC testy také odhalily, že kapaliny obsahující tuto látku byly vyrobeny špinavýma rukama. Některé kazety THC obsahovaly zbytky těžkých kovů a dokonce i pesticidů. Zatímco v oleji THC byly zjištěny stopy kyanovodíku, zbytek produktů byl vyroben na nezákonném trhu.

Kromě znečištěného kyanovodíku obsahovaly některé další složky obsažené ve směsích THC vitamín E, který může být škodlivý při vdechování. Kromě toho určitá chemická látka, která se používá k white widow xxl autoflowering řezání konopí do tekutiny zvané myklobutanil, je spojena s propuknutím plicního onemocnění. Zjištění jsou alarmující a naznačují, že FDA musí podniknout kroky k zajištění bezpečnosti výparů.