Missouri hlasuje pro legalizaci lékařské marihuany

Schválení dodatku 2 k hlasování v Missouri legalizuje lékařskou marihuanu. Tento zákon uvalí čtyřprocentní daň z obratu na prodej konopných produktů pro léčebné použití. Očekává se, že stát a místní samosprávu vygeneruje ročně na daních 24 milionů blue amnesia xxl auto dolarů. Zastánci opatření říkají, že zbylé příjmy budou směřovány na lékařské potřeby veteránů v Missouri. Stát však nepřijal zákon na ochranu pacientů před občanskoprávními tresty spojenými s držením a užíváním konopí pro léčebné účely.

Zákon také vytvoří novou kategorii licencí. Tyto licence budou vydány velkoobchodníkům a pěstitelům této látky. Tyto podniky jej budou moci prodávat pacientům, kteří jej budou moci pěstovat a prodávat pro lékařské účely. Zdravotní sestry budou moci doporučit produkty z marihuany pro lékařské účely. Doporučení lékaře je obvykle dražší než 100 USD. Legislativa také rozšíří definici infuzních přípravků, což by umožnilo nabízet pacientům větší rozmanitost přípravků. Uzavře také mezeru v zákonu o slunečním svitu, což umožní širší škálu nabídek produktů s infuzí konopí.

Iniciativa je přelomovým krokem k legalizaci marihuany. Zákon připravuje půdu pro lékařskou marihuanu v Missouri. Hlasovací jazyk nastiňuje podmínky, které se kvalifikují pro užívání drogy. Léčebné přínosy konopí jsou široce uznávány a lze je nalézt v mnoha dalších formách konopí. Její průchodnost umožňuje i domácí pěstování. Hlasovací jazyk také stanoví pravidla pro pěstitele a maloobchodníky.

Iniciativa by umožnila zdravotním sestrám vydávat pacientům průkazy lékařské marihuany. Iniciativa státu v oblasti marihuany také vytváří novou kategorii licencí. Tyto licence by byly určeny výrobcům a velkoobchodníkům s produkty z konopí. Návrh zákona také umožňuje certifikaci sester k vydávání doporučení k produktu. Navrhovaná právní úprava je významným krokem k legalizaci této drogy ve státě. Existuje sedm verzí opatření a každá z nich by vyústila v soudní bitvu.

Iniciativa vytváří novou kategorii licencí. Tato licence umožní velkoobchodníkovi pěstovat, prodávat a dovážet konopné produkty. Umožní také zdravotní sestře vydat lékařské doporučení ohledně marihuany. Iniciativa také umožní dekriminalizaci drogy pro lidi s vážnými zdravotními problémy. Legislativa bude mít významný dopad na průmysl léčebného konopí ve státě.

Návrh také požaduje dvouprocentní daň z prodeje lékařské marihuany a velkoobchodní daně z prodeje květů a listů marihuany. Daňový výnos bude financovat lékařské centrum pro nevyléčitelné nemoci. Iniciativa také umožňuje dvouprocentní daň z obratu z velkoobchodní ceny závodu. Kromě toho by daňové příjmy financovaly programy pro předškolní vzdělávání, veterány a státní fondy pro veterány.

Debata o lékařské marihuaně v Missouri byla z velké části zaměřena na detaily implementace. Státní systém byl laxní a státní rozpočet neuvěřitelně nízký. Jedinou důležitou součástí iniciativy lékařské marihuany byla legalizace rostliny a jejích složek. Stát to však zatím nezavedl. Je to obrovské vítězství pro pacienty, kteří zažili příznaky a nechtějí užívat léky obsahující vysoké množství THC.

Veřejná politika státu týkající se lékařské marihuany se od schválení iniciativy v podstatě nezměnila. Stát stále pracuje na zavedení 4% daně z obratu na lékařskou marihuanu. Peníze získané z této daně jsou určeny na financování zdravotních programů veteránů, zdravotní péče a dalších programů místní samosprávy. Daň z prodeje lékařské marihuany vygeneruje státu 18 milionů dolarů ročně. Pokud bude opatření přijato, bude stát kolem 7 milionů dolarů.

Pozměňovací návrh 2 učiní lékařskou marihuanu legální v Missouri pro pacienty s určitými onemocněními. Novela bude vyžadovat, aby lékař sepsal poznámku o stavu pacienta. Na rozdíl od jiných států pozměňovací návrh 2 učiní z lékařů strážce legální marihuany v Missouri. V důsledku toho se proti opatření postavily lékařské společnosti v Kansas City a Missouri. Stále ale není jasné, která ze dvou volebních otázek voliči projde.