Nizozemci zavírají školy a sexuální kluby kvůli COVID-19

Nizozemsko v neděli zavírá školy a střediska péče o děti kvůli vypuknutí koronaviru. Agentura pro infrastrukturu země uvádí, že počet nakažených vzrostl o více než čtyřicet procent oproti předchozímu týdnu. Nemoc se šíří po celé zemi a vláda ji chce mít pod kontrolou. Nizozemská vláda požádala svých 17 milionů obyvatel, aby se drželi v bezpečné vzdálenosti od lidí, kteří by mohli být virem nakaženi. Premiér Arie Slob v prohlášení uvedl, že počet případů COVID-19 v zemi dosáhl rekordního maxima, přičemž poslední nárůst byl zaznamenán u dětí ve věku od pěti do devíti let.

Po dalších evropských zemích Nizozemci oznámili, že uzavřou všechny konopné kavárny a sportovní školy. Všechny budou od dnešního dne uzavřeny od šesti do osmi týdnů. Kromě toho se zavřou také všechny školky a další zařízení, která slouží dětem. Zůstanou však https://www.ministryofcannabis.com/cs/samonakvetaci-seminka otevřené pro ty, kteří v těchto institucích pracují. Vláda tento týden sdílí své plány dálkového vzdělávání po celé zemi. Uzavření bude mít velký dopad na děti v zemi, ale Nizozemsko je stále jednou z nejprogresivnějších zemí na světě, pokud jde o vzdělání.

Nizozemská vláda oznámila, že vláda dočasně pozastaví lety v Belgii, dokud se podmínky nezlepší. Tento krok přichází poté, co belgická vláda oznámila, že zakazuje divákům účast na velkých sportovních akcích. Belgické ministerstvo zdravotnictví obvinilo nárůst infekcí COVID-19 z belgické „kavárenské turistiky“ a říká, že vláda dělá „všechno“, aby aerolinky v zemi udržela. Přesto některé školy zavedly distanční vzdělávání prostřednictvím internetového streamování.

V prohlášení vláda uvedla, že školství země trpí, navzdory preventivním opatřením. Zatímco většina studentů virem vážně neonemocní, vláda uvedla, že utrpěla kvalita vzdělávání. Téměř 9000 zaměstnanců pracujících na základních školách v Nizozemsku mělo minulý týden pozitivní test na tuto nemoc. I po očkování vládní zpráva uváděla, že počet studentů zaostal ve studiu. Některé základní školy mohly otevřít své brány už v pondělí, na hodnocení dopadu infekce na duševní zdraví dětí je ale příliš brzy.

Poté, co se virus rozšířil do Evropy, nizozemská vláda zastavila většinu svých preventivních opatření. Po vypuknutí epidemie vzrostl počet nově nakažených v Nizozemsku na rekordní úroveň. Uzavření škol a zábavních podniků je více než oprávněné – nizozemská vláda si myslela, že proočkovanost bude dostatečně vysoká, aby v pondělí zmírnila omezení. A fotbalový tým země stále hraje v úterý kvalifikaci mistrovství světa proti Norsku.

V Belgii se virus příušnic rozšířil do Nizozemska. Nizozemská vláda zavedla přísná pravidla pro používání mobilních telefonů a distribuci očkování. Belgické ministerstvo školství zajistilo, aby děti, které cestují do Nizozemska, nebyly vystaveny viru. Zákaz mobilních telefonů byl v minulosti pro Nizozemsko velkým problémem. Země přijala politiku prevence v reakci na smrtící epidemii.

Rozhodnutí uzavřít školy v Nizozemsku je v souladu s cílem nizozemské vlády snížit riziko viru. Také to povzbudí více rodičů, aby pracovali z domova, což povede k nižší míře infekce. Nizozemci vyjádřili překvapení a zděšení nad rozhodnutím vlády zavřít školy, protože riziko nákazy touto nemocí bylo příliš vysoké. Outbreak Management Team uvedl, že nejde o „reakci“ na situaci, ale o reakci.

Vláda měla novou zkušební instituci CITO. Vláda také učinila Mammoetwet povinným ve středním vzdělávání. CITO také spravuje zkoušky v angličtině a francouzštině. Jeho posláním je otestovat schopnosti studentů v angličtině a dalších MFL. Pro Nizozemce jde o zásadní reformu. Škola se nesmí zavřít z náboženských důvodů. Žádost rodičů o mimořádnou dovolenou vychází z jejich víry.