white widow cannabis

Marihuana „spěch kofeinu“, jak to někteří lidé nazývají, je jedním z důvodů, proč se marihuana stala tak populární. K tomuto trendu přispívá sledování užívání marihuany ve filmech, televizních pořadech a dokonce i na ulici. Když jsou dospívající vidět kouření marihuany ve městě, často se vytváří stereotyp „pouličních drog“. Marihuana však není jako většina ostatních drog v tom, že je v mnoha státech zcela legální a je také zcela bezpečná. Lidé, kteří jsou přistiženi při prodeji nebo užívání marihuany, zřídka čelí vážným právním následkům.

Droga ještě není na národní úrovni nelegální, ale její užívání je v mnoha oblastech v rozporu se zákonem. Úřady tvrdě zakročily proti kultuře marihuany ve velkých městech, jako je Vancouver, Seattle, Las Vegas a Portland, Ore. A nedělají to sami. Několik států a obcí po celé zemi začíná marihuanu překračovat zákonnou věkovou hranici pro její nákup, pěstování nebo držení. Snahy o kriminalizaci marihuany se neomezují pouze na jednotlivé státy, ale jsou národním cílem.

Filmy jsou skvělým způsobem, jak vysvětlit drogu v neorální formě. Na marihuanu se nevidí stejně jako na většinu legálních látek. Marihuana není zacházena se stejnou úctou jako léky na předpis, jako jsou léky proti bolesti a heroin. Marihuana není líčena jako neškodná rostlina, která způsobuje relaxaci a depresi. Místo toho to filmy vykreslují jako zlou drogu, která ničí rodiny, ničí přátelství a může vést k šílenství.

Pokud se ale podíváte pozorně, uvidíte, že hlavními postavami ve filmech o marihuaně jsou obvykle mladí lidé. Dospívající jsou líčeni jako lidé s vysokým životem a se spoustou zábavy. Jazyk používaný k popisu marihuany je silný a mnoho filmů ukazuje, že droga je návykovější než alkohol nebo tabák.

Zprávy, které marihuana zasílá teenagerům, nejsou vždy pozitivní. Mnoho filmů vykresluje uživatele marihuany jako promiskuitní a ignorující rodinu a přátele. Jazyk používaný k popisu marihuany ve filmech a v televizi je často rasistický, sexistický a bigotní. g13 haze semena Filmy, které obsahují marihuanu jako hlavní postavu, mají téměř vždy pozitivní zprávu pro dospívající, kteří se snaží zlepšit svůj život a vztahy.

Užívání marihuany však nemusí být nutně špatné nebo nebezpečné. Existuje spousta lidí, kteří marihuanu užívají zodpovědně a mají dobrou rodinu, přátele a sociální podporu. Když filmy využívají kulturu marihuany tímto způsobem, vytvářejí zkreslenou vizi skutečného světa. Ale když je marihuana vnímána ve stejném světle jako tabák a jiné nelegální drogy, je zřejmé, že se neliší od žádné z těchto dalších látek a liší se pouze ve své potenciální škodlivosti.