cannabis white widow

Kanabinoidy jsou chemické látky obsažené v marihuaně a jejich derivátech. Jedna molekula této chemikálie stačí k intoxikaci kohokoli, což z konopí dělá velmi oblíbenou rekreační drogu. Existují dva druhy konopí; cannabis sativa, které produkují slavnou „hrnkovou“ odrůdu marihuany a cannabis indica, které produkují typ konopí známý jako plevel.

Kanabinoidy jsou pěstovány a geneticky manipulovány do dalších různých kmenů. Dva z nejoblíbenějších kmenů jsou cannabis sativa, které se často používají při výrobě cigaret marihuany, a cannabis indica, které se často používají jako rekreační látka. I když existuje mnoho tvrzení nadšenců o rozdílech mezi těmito dvěma kmeny, většina odborníků a vědců souhlasí s tím, že s největší pravděpodobností obsahují jen nepatrný rozdíl v chemickém složení. Ale který z nich je pro vás lepší?

Obě rostliny obsahují kanabidiol, aktivní složku marihuany, která způsobuje „vysokou“ hladinu. Rozdíly pocházejí ze způsobu jejich sklizně, sušení a zpracování. cannabis sativa se sbírá, léčí a kouří, zatímco marihuana indica se zpracovává odlišně. Sklizeň rostliny v pozdější fázi způsobuje přirozenější produkt, a proto někteří uživatelé uvádějí silnější maximum při užívání marihuany indica než při užívání konopí sativa.

Tyto dvě rostliny lze používat zaměnitelně, ale existují mezi nimi některé zásadní rozdíly. Sativa je o něco účinnější než konopí. Obsahuje méně přirozeně se vyskytujícího kanabidiolu než konopí. I když je méně účinný, má méně škodlivých vedlejších účinků než konopí a bylo zjištěno, že je prospěšnější při pomoci lidem, kteří trpí oslabujícími zdravotními stavy, jako je rakovina a glaukom. Je však známo, že některé kmeny cannabis sativa způsobují vzácný typ vedlejších účinků, které mohou být smrtelné.

Některé země legalizovaly rekreační užívání konopí sativa, zatímco jiné ho kriminalizují. Například ve Velké Británii je konopí považováno za formu nelegálního drogového příslušenství. Užívání konopí je však u dospělých doma často tolerováno, zejména na veřejných místech, jako jsou bary a noční kluby. Tuto formu osobního užívání soukromí občané často regulují pomocí zákonů o držení konopí, které umožňují, aby určité množství konopného listu bylo vlastněno dospělou osobou bez trestu. Totéž platí pro ty, kteří pěstují rostliny konopí uvnitř svých domovů.

Vědci začínají chápat více informací o léčivých vlastnostech cannabis sativa. amnesia haze automatic outdoor Ukazuje se, že ačkoli je kanabidiol, hlavní složka v rostlině, aktivní složkou, jiné sloučeniny v rostlině mohou pomoci tělu bojovat proti určitým chorobám. Zdá se, že některé rostliny, včetně rebarbory indické, pomáhají při chemoterapii snižováním zánětu plic. I když přesné mechanismy, kterými rostlina pomáhá v boji proti chorobám, nejsou známy, jedna věc je jasná: existuje mnohem méně vedlejších účinků při užívání nebo konzumaci konopí než při užívání léků na předpis nebo v prodejně.