auto cheese nl

Přestože se užívání a závislost na marihuaně stále více uznávají, skutečná kultura marihuany mezi lidmi ve Spojených státech je stále relativně sporná. I když mnoho lidí souhlasí s tím, že marihuana je nebezpečná droga, existují i lidé, kteří s tím nesouhlasí. Tato pokračující debata mezi oběma frakcemi odráží snahu porozumět lidské přirozenosti a kultuře. Zdůrazňuje také často tlumený stav dnešních lékových rehabilitací.

Není pochyb o tom, že marihuana je škodlivá droga. Může být návykovější než kokain nebo metamfetaminy a může vést k psychóze a schizofrenii. Zvýšené riziko psychózy a schizofrenie je možná nejzávažnějším důsledkem pravidelného užívání marihuany. Znamená to však, že marihuana je ve své podstatě nebezpečná a měla by být zakázána? Zdá se, že to závisí na tom, zda si člověk myslí, že lidská mysl funguje podobným způsobem, ať už je či není přesvědčen, že uživatelé marihuany se nějakým způsobem liší od ostatních uživatelů drog, nebo si myslí, že rehabilitace drog jsou v zásadě instituce, které místo léčby lidí zneužívají drogy . Zdá se, že většina lidí si myslí, že kultura marihuany je alespoň částečně na vině za to, že uživatelé drog skončili uvězněni a pod psychiatrickým dohledem, místo aby dostali pomoc za svou závislost.

Drogové rehabilitace se však staly vysoce specializovanými místy, kde pacienti dostávají veškerou pomoc, kterou potřebují při zneužívání drog a alkoholismu. Léčebná centra jsou vysoce vyškolená k řešení všech druhů drogových závislostí. K léčbě pacientů a jejich základních problémů používají vysoce pokročilé metody, jako je kognitivně behaviorální terapie. Lékové rehabilitace navíc poskytují pacientům léky, skupinovou terapii a trénink životních dovedností. Pomáhají pacientům překonat závislost na marihuaně, ale neřeší chemické a sociální podmínky, které vedou k dalšímu užívání marihuany po skončení léčebného programu. To znamená, že i poté, co pacient opustí rehabilitaci, bude stále závislý na marihuaně.

Naštěstí existují další způsoby, jak bojovat proti kultuře marihuany. Jedním z nich je prosté uvědomění si, že marihuana je pro vás špatná a že z užívání marihuany vyplývá mnoho dobrých věcí. Nahrazením marihuany (ale ne nutně hrncem) více zdravých látek, jako je cvičení, dobré jídlo a pozitivní sociální vztahy, mohou drogové rehabilitace pomoci jejich pacientům. Vyzkoušením těchto více neškodných činností se člověk může naučit žít, aniž by měl neustálý kulturní tlak kouřit marihuanu.

Pro lidi závislé na marihuaně je bohužel těžké úplně přestat kouřit. Díky kultuře marihuany je velmi těžké přestat s narkomani přestat, protože jejich závislost na marihuaně se časem zvyšuje. K překonání závislosti na marihuaně bude mnoho lidí potřebovat pomoc zvenčí – ať už od rodiny, přátel nebo odborníků na léčbu drogové závislosti.

amnesia haze grower Vzdát se drog není pro většinu lidí snadný úkol, ale léčebné rehabilitace mohou tento proces usnadnit tím, že nabízejí programy, které zohledňují vlastní zájmy pacienta. Tímto způsobem dostávají pacienti něco, co mají dělat, a které jim kromě kouření marihuany přináší potěšení. Je to také skvělý způsob, jak poznat nové lidi a nechat je pomáhat zotavujícímu se drogově závislému v počátečních fázích uzdravení. Celkově by se na zneužívání drog nemělo nikdy pohlížet jako na trestnou věc – spíše je to třeba chápat jako osobní slabost, kterou lze překonat správnou pomocí.