semena cbd

V posledních letech došlo ve Francii ke skutečnému oživení jejich velmi starého populárního rčení „Re faire la liberte! Re faire la truche!“ To v zásadě znamená boj proti zneužívání drog, včetně konopí. Francouzská vláda rovněž usiluje o úplnou legalizaci konopí, aby byla země úplně zbavena drogově závislých. Pokud by to bylo úspěšné, bylo by užívání konopí v celé zemi zcela legální.

Co tedy dělá konopí tak návykovým?. Odpověď je jednoduchá – THC, které se nachází uvnitř konopí, obsahuje velmi vysoké množství dopaminu. Dopamin je zodpovědný za řízení chování lidí, kteří hledají potěšení. cheese auto Když si tedy dáte do těla konopí, existuje extrémně vysoká pravděpodobnost, že váš mozek vyšle „potěšující signály“, které způsobí „vysokou“. Když však přestanete užívat konopí, příznaky zmizí, protože hladina dopaminu v mozku klesá. Když receptory ve vašem mozku nedostávají dostatek dopaminu, uživatel drogy prochází abstinencemi a vytváří dlouhodobou emocionální vazbu k droze.

Mezi nejčastější příznaky patří paranoia, úzkost, deprese, podrážděnost a změny nálady. Obvyklí uživatelé drog také pociťují ztrátu paměti a poruchy učení. Může to být způsobeno skutečností, že konopí zatěžuje mozek a zkracuje cesty spojené s učením a uchováváním paměti. Tyto pocity a emoce, které vycházejí z užívání konopí, jsou velmi skutečné, ale mnoho z nich má dojem, že jsou dočasné. Mohou trvat dny, týdny nebo dokonce měsíce.

Někteří mohou namítnout, že užívání marihuany není tak škodlivé jako jiné závislosti na tvrdých drogách, jako je heroin, kokain nebo metamfetaminy. Je však také pravda, že nadužívání této drogy může způsobit vážné zdravotní problémy. Dlouhodobé užívání marihuany je spojováno se schizofrenií, psychózami, depresemi a dalšími závažnými duševními chorobami.

Je důležité si uvědomit, že kouření konopí přináší nejen problémy s fyzickým a duševním zdravím, ale také ničí významnou část vašeho života. Ve svém domě budete trávit více času sám. Bude vám odepřen přístup k rodině a přátelům. Až se budete vyrovnávat s realitou, že užívání drog je destruktivní, dojde také k hlubokému duchovnímu probuzení. Lidé, kteří pravidelně užívají drogy, se často duchovně izolují, což může vést k depresím, závislostem a dalším duchovním problémům.

Nakonec je důležité si uvědomit, že látka, na které jste závislí, rozhodně není neškodná. Pokud užíváte marihuanu nebo jakoukoli jinou návykovou drogu, neděláte sobě ani nikomu jinému dobře. Nejlepší věc, kterou můžete udělat, je získat pomoc. K dispozici jsou programy, které vám umožní léčit se na drogovou závislost a naučit se žít životem bez drog. Uděláním prvního kroku byste mohli připravit cestu ke šťastnějšímu a zdravějšímu životnímu stylu.