auto white widow

Ve Spojených státech místní samosprávy často bojují za právo provádět změny územní mapy konopí. Obce jsou často v rozporu s okolními státy, které často mají více laxních zákonů o marihuaně než místní. V Marylandu však byla navržena změna územní mapy marihuany a tento návrh dosud prošel Sněmovnou reprezentantů poměrem hlasů 66 ku 35. Nyní jde o konečné hlasování do Senátu.

Zákonodárný sbor v Marylandu je řízen liberálním křídlem strany, což nevidí důvod, proč by měl stát zasahovat do práv zákonných uživatelů marihuany. Hlasitá menšina v zákonodárném sboru, který zahrnuje demokraty a republikány, si přeje, aby stát zcela reguloval marihuanu. Tvrdí, že marihuana je nebezpečnější než cigarety, protože je spíše kouřena než jakkoli konzumována. Rovněž se obávají, že legalizovaná marihuana bude nakonec považována za zdanitelnou položku a že stát přijde o výnosy z daní na černém trhu. cbd semínka Zastánci legalizace tvrdí, že zdanění marihuany přinese tolik potřebné finanční prostředky na opravu silnic a výstavbu škol.

Dvě nedávné studie naznačují, že legalizace marihuany pravděpodobně nezvýší sazby z pojištění automobilů a může dokonce snížit dopravní přestupky až o 30%. Protože se marihuana kouří, je mnohem méně pravděpodobné, že bude mít za následek závislost, než tabák. Zastánci legalizované marihuany v Marylandu dále tvrdí, že mladí lidé nebudou moci najít jiné místo pro nákup marihuany, pokud bude závod plně legalizován. Tím se eliminuje nutnost zavedení drogových dealerů do systému pro mladistvé, protože marihuana je považována za méně škodlivou než tabák.

Ačkoli je marihuana podle federálních zákonů nezákonná, některá města, například Seattle, schválila vyhlášky, které povolují užívání marihuany v mezích měst, ale ve zbytku města nebo státu ji zakazují. Zatímco voliči nebudou moci regulovat marihuanu tak, jako mohou regulovat tabák, místní samosprávy mohou implementovat předpisy, které jsou přísnější než státní a federální zákony. Přítomnost mapy územního členění konopí by mohla vytvořit tlak ze strany místních úředníků na překlasifikování užívání marihuany jako nezákonného činu. V některých případech je užívání marihuany dospělými ve městě legální, ne však u nezletilých.

Pokud se město Baltimore rozhodne překlasifikovat konopí jako nelegální látku, mohou místní obyvatelé požádat o využití stávajícího ustanovení v městské listině, které umožňuje zdanění prodeje a užívání konopí. V současné době již devět států a Washington, DC již umožňují regulaci lékařské marihuany a zdanění velkoobchodního prodeje marihuany. Na úrovni měst a krajů by také mohla být vypracována územní mapa konopí, která by místním samosprávám umožnila individuálně rozhodnout, jak budou provádět zdanění a regulaci konopí. Valné shromáždění, které je kontrolováno příznivci marihuany, by mohlo dokonce zavést samostatnou legislativu k legalizaci marihuany.

Bez ohledu na to, jaký je váš názor na užívání marihuany, faktem zůstává, že marihuana je podle federálních zákonů nezákonná. Uživatelé marihuany však možná neporušují zákon, pokud ho pěstují uvnitř svých domovů nebo provozují své podniky podle státního práva. Zatímco mnoho místních samospráv uvažuje o pokroku v nových politikách týkajících se marihuany, mnoho místních policejních oddělení nadále agresivně zatýká a stíhá lidi za užívání nebo pěstování marihuany. Jelikož je konopí na federální úrovni stále považováno za nelegální, je lepší, aby se občané vzdělávali o územních mapách marihuany a místních zákonech o marihuaně, než se rozhodnou, zda budou pěstovat nebo konzumovat marihuanu. Být informován vám může pomoci vyhnout se nežádoucím potížím s místní samosprávou nebo místními orgány činnými v trestním řízení.