amnesia haze auto

Studie prokázaly, že až 90% těch, kteří užívají konopí, trpí formou lupusu a s postupujícím onemocněním se významně zvyšuje riziko úmrtí. Jedním z hlavních problémů s lupusem je to, že imunitní systém sám začíná útočit na tělo; to způsobuje zánět, který může způsobit mnoho bolesti a nepohodlí pro ty, kteří ním trpí. Z tohoto důvodu jsou možnosti léčby pacientů s konopným lupusovým syndromem omezené, protože použitá léčba není zaměřena na imunitní systém. Vědci se však stále snaží najít alternativní způsoby léčby pacientů trpících tímto onemocněním. Nedávná studie zjistila, že někteří pacienti s lupusem, kteří dostávali léčivou marihuanu, vykazovali známky zlepšení jejich onemocnění po delší dobu, což dokazuje, na co odborníci čekali.

pěstování konopí Výzkum provedla Kalifornská univerzita v San Francisku a byl publikován v časopise Journal of Alternative Medicine. Studie byla provedena na deseti pacientech s diagnostikovanou chronickou formou lupusu, a to na dva typy, které ovlivňují pohybový aparát (artritida) a jeden na kardiovaskulární systém (infarkt myokardu). Všichni pacienti, kteří se zúčastnili studie, dříve nereagovali na tradiční léčbu a všichni dostali konopí jako náhradu lékařské marihuany. Účastníci museli konzumovat marihuanu čtyřikrát denně, což znamená, že každý z nich musel konzumovat celou rostlinu marihuany nejméně pětkrát denně.

Vědci zjistili, že kanabidiol, což je chemická sloučenina v marihuaně, pomohl zlepšit stav účastníků. O kanabidiolu je také známo, že je pro tělo prospěšný, protože pomáhá zabránit růstu nádorů. Kanabidiol je ve skutečnosti jednou z chemických látek nalezených v marihuaně, u nichž bylo zjištěno, že zabraňují rozvoji rakoviny. Proto je běžně obsažen v lécích na rakovinu; má vlastnosti chemoterapie. Vědci navíc zjistili, že kanabidiol nejen snížil zánět v těle, ale také pomohl zvýšit počet bílých krvinek, které se v těle produkují.

Výsledky se zdají slibné, protože účastníci, kteří dostali konopí, prokázali zlepšení jejich příznaků artritidy. Účastníci, kteří dostali konopí, navíc vykazovali vyšší počet bílých krvinek v krvi. Bílé krvinky jsou potřebné, aby se zvýšil počet protilátek, které mohou cílit na určitá onemocnění, a posílily se funkce imunitního systému, jako je zvýšení počtu protilátek potřebných k boji proti infekcím a zvýšení počtu T-buněk, které se produkují v těle.

Výsledky byly působivé a v současné době již probíhají dvě klinické studie se záměrem zjistit, zda užívání konopí může pomoci zvládnout pacienty trpící různými typy sklerózy. Kromě toho byli účastníci, u kterých byla diagnostikována lupus, rozděleni do dvou skupin; jedna skupina dostávala konopí a druhá skupina nikoli. Studie zjistila, že u těch, kteří dostávali konopí, došlo k významnému snížení příznaků jejich lupusu. Toto je první studie, která používá konopí jako lék na léčbu lupusu.

Další část studie se zaměřila na průtok krve v těle. Ti, kteří dostali konopí, měli větší aktivitu jak v mozkových tepnách, tak v žilách. Bylo prokázáno, že kanabidiol má příznivý účinek na krevní cévy, což může být velmi užitečné při léčbě příznaků sklerózy. Bylo také prokázáno, že kanabidiol má protizánětlivý účinek na tělo. To jsou jen některé z výhod užívání konopí k léčbě lupusu.